A fost semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public în municipiul Suceava pe fonduri elvețiene


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, joi dimineață, contractul pentru modernizarea iluminatului public în municipiul reședință de județ pe fonduri elvețiene.

Valoarea contractului este de 15.832.275,3 lei cu tot cu TVA.

Potrivit edilului-șef, finanțarea este asigurată pe fonduri elvețiene 85% si 15% cofinanțare de la primărie, iar termenul de realizare a investiției este de 14 luni.

”Municipiul Suceava  este prima autoritate publică locală dintre cele patru municipii declarate câștigătoare (Suceava, Arad, Brasov și Cluj-Napoca) pentru a primi finanțare în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român care a semnat în data de 2 aprilire 2015,  primul Acord de Implementare.

De asemenea, municipiul Suceava a încheiat, astăzi, primul contract de lucrări dintre cele patru municipii”, a declarat Ion Lungu.

El a precizat că licitația  pentru modernizarea iluminatului public în municipiul Suceava a fost câștigată de asocierea dintre SC Flash Lighting Services SA și SC Loial Impex SRL Suceava.

În municipiul reședință de județ, se implementează  prin Programul de cooperare Elveţia-România proiectul  „Management modern şi eficient al iluminatului public din municipiul Suceava” .

Prin acest proiect vor fi înlocuite 3.483 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED, economice şi cu durată de viaţă mai lungă, dar şi un sistem de telegestiune de control la distanţă a iluminatului public în municipiu.

Economiile rezultate ca urmare a desfasurarii procedurii de achizitie publica urmeaza sa fie folosite pentru realizarea de activitati suplimentare in cadrul proiectului, dupa cum urmeaza :  montare aparate de iluminat tip LED pentru iluminatul public aferent stalpilor din cartierele noi construite in municipiul Suceava, montare aparate de iluminat tip LED, impreuna cu panouri fotovoltaice care sa asigure energia necesara functionarii acestor aparate de iluminat, in parcurile aflate pe teritoriul municipiului Suceava ( Parcul Central, Parc Areni, Parc Burdujeni, Parc Simion Florea Marian), montare aparate de iluminat de tip LED la patinoarul artificial in aer liber aflat in administrarea Municipiului Suceava și înlocuire corpuri de iluminat cu aparate de iluminat tip LED sau echivalent (cu consum redus de energie electrica si durata de functionare minim 4 ani) pentru unitatile de invatamant (scoli, gradinite, licee), cladiri aflate in proprietatea Municipiului Suceava si administrarea unitatilor de invatamant.

Lungu, semnare contract modernizare iluminat public (4)


Intră acum și în grupul de