Noul PSD vs. noul Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

În sfârșit, cei de la PSD Suceava au ceva ce și-au dorit de foarte multă vreme: un Gheorghe Flutur al lor.

 

Stan, Lungu, Flutur

De data asta, el este întrupat de deputatul de Fălticeni, Ioan Stan, ”tânăra speranță” a social democrației sucevene, după cum îl caracteriza omologul său de la PNL.

PSD este obligată să se reinventeze ca mesaj si actiuni, în foarte scurt timp, pentru că puterea la nivel județean aparține lui Gheorghe Flutur și echipei sale. De fapt, votul a fost cerut și primit la alegerile locale pentru Flutur și nu pentru PNL.

PNL a fost doar cadrul legal prin care se putea face asta. Motiv pentru care nu suntem departe de adevăr când spunem că în momentul de față, Gheorghe Flutur e o instituție politică.

Pe de altă parte, și liderul PNL a dat de ințeles că vrea să fie ALT FEL. A și spus-o, răspicat, la ultima conferință de presă, că nu mai dorește să fie ”VORBETE” și că își dorește să ”deschidă cât mai multe șantiere”.

Asta nu poate să însemne decât că a înțeles că ”hei-rup-ismul vocal” nu poate aduce avantaje pe termen lung.  Dar pe termen scurt, adică până în toamnă, când vor avea loc alegeri parlamentare poate fi chiar singura soluție de a capta atenția electoratului.

Și totuși, de ce spunem că s-a schimbat PSD?

La PSD, lucrurile au căpătat un alt contur, odată cu numirea lui Stan la cârma organizației. Iar acest lucru s–a vazut la ultima ședință a Biroului Județean al partiului. Colegiile au fost desființate, au fost puși alți responsabili de zone și desființat Biroul Municipal Suceava.

Cu alte cuvinte, acolo unde nu s-a performat, s-a dat un restart. Dacă acest lucru va ajuta vom vedea în scurt timp.

Suntem convinși că Stan nu glumește și că nu are timp de pierdut cu finețuri. Și nu va umbla sub nici o formă cu mănuși și acord fin.

Și Gheorghe Flutur și Ioan Stan au transmis, cu cuvinte diferite, același mesaj: cine nu se aliniază în formație poate să stea acasă.

Parlamentarele sunt extrem de importante pentru ambii lideri politici. Ambii se vor baza pe autoritatea lor, dar și pe primarii pe care îi au.

Dacă Gheorghe Flutur ar putea să îi fidelizeze pe ai săi, fiind la butoane la nivelul CJ, pentru pimarii din PSD, Ioan Stan poate fi chiar mai de temut decât DNA.

La DNA măcar ai dreptul la un avocat care să te apere și beneficiezi de prezumția de nevinovăție.

Poate și de aia ședința Comitetului Executiv al PSD va avea loc la Frasin!

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de