DNA-Secția de combatere a corupției a trimis-o în judecată pe fosta șefă a Biroului Evidența și Administrarea Imobilelor de Locuit din Primăria Suceava


Intră acum și în grupul de

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Anca Lorena Mureșan, la data faptelor șef al Biroului Evidența și Administrarea Imobilelor de Locuit din cadrul Primăriei Suceava, pentru două fapte de luare de mită și fals material în înscrisuri oficiale.

FOTO: Euro/Shutterstock.com
FOTO: Euro/Shutterstock.com

DNA a informat, joi, că a dispus trimiterea în judecată a fostului șef al Biroului Evidența și Administrarea Imobilelor de Locuit pentru luare de mită și fals în înscrisuri oficiale.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2011, Mureșan Anca Lorena, în calitate de șef al Biroului Evidența și Administrarea Imobilelor de Locuit din cadrul Primăriei Suceava, a primit de la o persoană (denunțător în cauză) suma de 500 de euro pentru a-i facilita acesteia închirierea din fondul locativ al Primăriei Suceava a unui imobil tip garsonieră, cu destinația – locuință, lucru care s-a și întâmplat ulterior.

Procurorii anticorupție mai arată că în perioada octombrie – noiembrie 2014, inculpata a pretins și primit de la același denunțător suma totală de 1.500 de euro, pentru a-i facilita realizarea unui schimb de imobile cu destinația – locuință socială, din același fond locativ al Primăriei Suceava.

În același context, în cursul lunii martie 2015, Mureșan ar fi falsificat prin contrafacerea subscrierii contractul de închiriere a locuinței în care ar fi urmat să se mute denunțătorul, un exemplar fiindu-i înmânat acestuia din urmă.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține lui Mureșan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunerea de a se menține măsura preventivă și asigurătorie dispusă în cauză. (N.B.)


Intră acum și în grupul de