O ursoaică cu pui a atacat persoane din zona Colăcelu din Dorna Arini. Garda Forestieră a cerut AJVPS să acționeze pentru îndepărtarea acesteia


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava a solicitat AJVPS Suceava să efectueze acţiuni de îndepărtare a unei ursoaice cu doi pui din zona Colăcelu din comuna Dorna Arini după ce în ultima săptămână au fost semnalate două cazuri în care ursoaica a atacat persoane care se deplasau în zona respectivă.

Inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel a informat într-un comunicat de presă că, în ultima săptămână, au fost semnalate două cazuri în care o ursoaică însoţită de doi pui a atacat persoane care se deplasau în zona Colăcelu pe fondul cinegetic nr. 7 denumit “Bistriţa”, gestionat de AJVPS Suceava.

El a declarat că persoanele atacate sunt o femeie, ce ar fi suferit răni uşoare, şi un bătrân care ar fi fost alergat de ursoaică.

“În vederea prevenirii a unor astfel de incidente Garda Forestieră Suceava  a solicitat gestionarului fondului cinegetic A.J.V.P.S. Suceava să efectueze acţiuni de îndepărtare a acestor exemplare din zonă şi să amplaseze panouri pentru avertizarea populaţiei cu privire la pericolul existent şi restricţiile ce se impun referitor la deplasarea prin zona respectivă”, a spus Găşpărel.

Mihai Gasparel (2)

El a spus că în vederea eliminării riscului existent GF Suceava a recomandat ca personalul de specialitate al A.J.V.P.S. Suceava să monitorizeze această zonă o perioadă mai îndelungată de timp.

Totodată precizăm că s-a solicitat şi Primăriei Dorna Arini să informeze populaţia din zonă cu privire la pericolul existent, a mai spus Găşpărel. (N.B.)


Intră acum și în grupul de