Pompierii suceveni au recuperat trupul unui tânăr botoșănean înecat în râul Siret

Pompierii suceveni au recuperat duminică trupul unui tânăr din județul Botoșani înecat în râul Siret.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată, pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret au intervenit cu o autospecială, două bărci pneumatice şi un echipaj SMURD, în urma unui apel venit pe numărul unic de urgenţă 112, care anunţa că un bărbat, de 27 de ani, din satul Hilişău-Crişan, comuna Horia, judeţul Botoşani, s-a înecat în timp ce se scălda în râul Siret, în zona unei balastiere de pe raza satului Rogojeşti, comuna Mihăileni, judeţul Botoşani (zonă care face parte din raionul de competenţă al subunităţii de pompieri militari din Siret).

”La sosirea echipajelor, s-au preluat informaţii de la persoanele aflate la faţa locului, care au indicat zona unde a fost văzută ultima oară victima, şi s-au început căutările.

barbar inecat Siret (2)
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Deoarece apa era limpede şi vizibilitatea bună, trupul tânărului a fost recuperat, în aproximativ 3 minute de la lansarea bărcilor la apă, şi adus la mal”, a declarată Găleată.

El a precizat că echipajele SMURD şi SAJ au început manevrele de resuscitare, însă, din păcate, acestea au rămas fără răspuns, şi după aproximativ 45 de minute, a fost declarat decesul bărbatului. (Irina Lițu)