Mașină cu podea dublă în care erau ascunse țigări de contrabandă, depistată în Vama Siret. Ucraineanul care conducea autoturismul nu va putea intra în următorii cinci ani în România


Intră acum și în grupul de

Un tânăr ucrainean nu va putea intra cinci ani în România după ce a încercat să intre în țară la volanul unui autoturism în care erau ascunse, în podeaua dublă, sute de pachete de țigări de contrabandă.

tigari podea microbuz

Astfel, potrivit Poliției de frontieră Suceava, un tânăr de 28 de ani, Ivan B. din Ucraina, a vrut să intre în țară, sâmbătă după amiaza, la volanul unui autoturism marca Opel Vectra.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat prin dublarea podelei autoturismului, cantitatea de 548 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de aproximativ 670 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Opel Vectra în valoare de 4.500 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special  amenajat pentru transportul ţigărilor.

 Față de cetățeanul ucrainean, poliţiştii de frontieră au luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani, precizează sursa citată. (N.B.)


Intră acum și în grupul de