PSD a prezentat lista celor „7 pacate” ale guvernarii de dreapta

Purtatorul de cuvânt al organizatiei judetene Suceava a PSD, consilierul local Ovidiu Dontu a dat miercuri publicitatii o lista cu cele „7 pacate” ale actualei guvernari de dreapta. Ovidiu Dontu a sustinut miercuri, o conferinta de presa în care a prezentat motivele pentru care România nu este o tara „performanta” din punct de vedere al economiei si a ratat sansa oferita de integrarea în Uniunea Europeana.  

Purtatorul de cuvânt al PSD sustine ca în 2007, din cauza strategiei adoptate de actual Guvern „am asistat la serioase derapaje economice si sociale”. Primul „pacat” ar fi, în opinia lui Ovidiu Dontu faptul ca economia actuala „nu este sustenabila si ca beneficiile economice nu se distribuie echitabil”. „În 2007, 300 dintre cei mai bogati oameni din România detineau 22 la suta  din PIB”, a explicat Ovidiu Dontu.

Al doilea pacat este „ratarea tintei de inflatie pe 2007”, cel de al treilea „inconsecventa politicii bugetare” iar cel de al patrulea „deficitul de cont curent care a depasit 15 la suta din Produsul Intern Brut”. Acest lucru dovedeste, în opinia lui Ovidiu Dontu, faptul ca starea de bine resimtita de o parte a populatiei se bazeaza în mare parte pe importurile de produse si servicii si nicidecum pe exporturile din tara.

Pacatul cu numarul 5 este „zero grad de absorbtie a fondurilor europene, cel cu numarul 6 tine de „lipsa unei viziuni privind politica regionala”.

Ultimul pacat al guvernarii de dreapta, ar fi, în viziunea social-democratului Ovidiu Dontu, faptul ca „România a alocat domeniului de cercetare/dezvoltare de trei ori mai putine fonduri decât media tarilor membre UE”.