Computerul tomograf din cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, avariat de un pacient agresiv, a fost repus în funcţiune


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, că a fost repus în funcţiune computerul tomograf din dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală care fusese avariat, după ce un bărbat care fusese adus, în noaptea de luni spre marţi, pentru investigaţii suplimentare la SJU Suceava a distrus cu un cadru metalic un geam şi a avariat aparatul imediat după ce fusese investigat.

Rîmbu a spus că în cursul nopţii de marţi spre miercuri a fost înlocuit geamul special ce separă spaţiile în care sunt amplasate computerul tomograf şi display-ul, iar în cursul dimineţii s-au făcut verificări încrucişate cu firma care asigură service-ul aparatului fiind deja reluate investigaţiile de specialitate.

spital flutur rambu ietcu ardeleanu balan scripcaru alice niculica crap (5)

“Computerul tomograf din Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost repus în funcţiune şi au fost reluate investigaţiile medicale de specialitate”, a mai spus Rîmbu.

El a precizat că valoarea pagubelor produse este în curs de stabilire.

Reamintim că un bărbat în vârstă de 32 de ani din comuna suceveană Marginea care a fost adus pentru investigații suplimentare la Spitalul Județean de Urgență Suceava a distrus cu un cadru metalic un geam și a avariat și computerul tomograf imediat după ce a fost investigat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Doina Elena Motan Ganea, a declarat că bărbatul a fost adus în noaptea de luni spre marți de la Spitalul din Rădăuți, cu o ambulanță, încătușat, întrucât fusese agitat, urmând să fie investigat la computer tomograf întrucât fusese diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, iar medicul de la Rădăuți a recomandat efectuarea acestor investigații.

Bărbatul a fost descătușat în UPU al SJU Suceava unde a avut un comportament normal, apoi a fost investigat în Laboratorul de radiologie și imagistică medicală la computer tomograf pentru a se confirma situația la nivel cerebral, nefiind identificată nici o leziune, a spus Motan Ganea, care a menționat că după investigații s-a stabilit diagnosticul de „traumatism cranio-facial”.

Ea a precizat că bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a devenit agresiv și a luat un cadru metalic aflat apropiere cu care a lovit geamul de protecție ce separă spațiul în care este computerul tomograf și cel unde este consola, dar a lovit și computerul tomograf.

Motan Ganea a menționat că nu a fost rănită nici o persoană.

Ea a menționat că bărbatul a fost internat în secția de pshiatrie a SJU Suceava.

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că bărbatul a fost imobilizat de personalul din spital, a fost chemată poliția, care a deschis dosar penal, iar spitalul se constituie parte civilă.

El a menționat că firma care asigură service-ul aparatului va evalua pagubele produse.

 

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de