(FOTO) Peste 160 de motocicliști au plecat în pelerinaj spre Putna de la Cetatea de Scaun a Sucevei. Gheorghe Flutur li s-a alăturat la Păltinoasa


Intră acum și în grupul de

Peste 160 de motocicliști din Chopper Academy România au plecat, sâmbătă, la ora 11.30 în pelerinaj pe traseul Cetatea de Scaun a Sucevei-Cacica-Marginea-Putna.

Motocicleta pelerinaj (98)

Președintele CJ Suceava, a întâmpinat coloana de motocicliști la Păltinoasa și i-a însoțit, pe un ATV având un steag cu mesajul  ”Hai în Bucovina”, până la Basilica Minor din Cacica. După circa 45 de minute de pauză, când pelerinii au vizitat biserica și li s-a prezentat istoricul acesteia de preotul paroh, coloana a plecat spre mănăstirea Putna.

La plecarea coloanei de motocicliști a asistat și vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, care a precizat că acesta a fost debutul programului ”Pelerin în Bucovina” din acest an, care va continua, duminică, cu un pelerinaj al bicicliștilor, care vor pleca de la ora 9 din Cetatea de Scaun a Sucevei spre Mănăstirea Voroneț – Mănăstirea Humorului  – Sanctuarul Catolic Cacica – Salina Cacica – Mănăstirea Hagigadar (15:30)și vor parcurge un traseu prin Gura Humorului, Cacica spre Putna.

Totodată, Viorel Seredenciuc a spus că sunt marcate și cinci trasee de pelerinaj pe trasee montane spre Cacica, Mănăstirea Humorului, Sucevița și Putna.

Astfel, traseul 1 Gura Humorului – pasul Cacica ( poiana Mirelui şi a Miresei), cu marcaj: bandă albastră

Intrarea în traseu se face din Gura – Humorului, ieşirea spre Mănastirea Humorului-cca 45 min, traseul traversează o zonă de păşune, care oferă o panoramă a staţiunii Gura–Humorului , a văii Moldovei, o parte a obcinii Mari (vf. Toaca) şi a obcinii Voroneţului, după care poteca se cotinuă numai prin pădure, urcând pe vf. Piciorul Înalt (798 m) şi apoi pe vf. Cacica (803 m), până la pasul Cacica( poina Mirelui şi Miresei), unde intersectează un alt traseu turistic: Mănăstirea Humorului – Cacica.

Pelerinul poate continua traseul: spre Cacica (1,5 h) – marcaj triunghi galben; spre Mănăstirea Humorului(1,5 h)- marcaj triunghi galben.

Pe acest traseu se poate continua până la Pleşa şi Suceviţa.

Motocicleta pelerinaj (89)

Al doilea traseu este Gura Humorului – Mănăstirea Humorului – Pasul Cacica – Cacica – Gura Humorului cu marcaj: triunghi galben

Se pleacă din Gura – Humorului cu maşina până în Mănăstirea Humorului, intrarea în traseu se va face pe valea Ţiganca de unde traseul va urma cca 1 km pe firul văii după care poteca va intra în pădure, şi va urca până în pasul Cacica, unde va intersecta traseul marcat cu bandă albastră, după care va continua spre Cacica– Gura Humorului – cu mijloc auto.

Scopul traseului este de a conecta două localităţi, una Mănăstirea Humorului ( ca obiectiv mănăstirea) şi Cacica (ca obiectiv biserica catolică şi salina).

 

Al treilea traseu Gura Humorului – Pleşa – Soloneţul Nou – Cacica – Păltinoasa – Gura Humorului.

Traseul este pe drumuri judeţene şi comunale, şi oferă o panoramă a văii Humorului, obcinii Mari precum şi zonei cuprinsă între Soloneţ şi Cacica, cu obiectivele turistice oferite de fiecare localitate în parte, dar și posibilitatea de a se merge pe jos între Pleşa şi Cacica, urmărind drumul Minerilor.

Traseul al patrulea Poiana Micului – Vf. Tîrşiciori – Suceviţa, cu marcaj bandă galbenă – până la vf. Tîrşiciori și bandă albastră – până la Suceviţa

Intrarea în traseu se face la ieşirea din Poiana Micului, urmând un drum forestier până în poiana Tîrşiciori, respectiv vf. Tîrşiciori(1038 m)–marcaj bandă galbenă. Din vf. Tîrşiciori, traseul continuă pe obcina Tîrşiciori, prin poiana Ştiubei, până la Mănăstirea Suceviţa – marcaj bandă albastră– traseu care vine din Gura – Humorului. La cca 30 min, pe versantul stâng, la 200 m de culme ,exisă un mic lac care ofera un loc placut de popas.

Al cincilea traseu este Mănăstirea Suceviţa – valea Bercheza – valea Struginoasa – Mănăstirea Putna cu marcaj- cruce albastră

Intrarea în traseu se face pe valea Bercheza ( din faţa mănăstirii Suceviţa) , urmînd această vale 6,5 km, după care urmeză un urcuş uşor de cca.1h, se ajunge pe o culme, şi se coboară în partea opusă, spre valea Struginoasa, intersectînd aceasta cam la km. 7, urmînd cursul acesteia pînă la intrare în localitate, unde se află şi manăstirea Putna.Scopul traseului este de a lega cele două localităţi, care au ca obietive turistice mănăstirile Suceviţa şi Putna.(N.B.)


Intră acum și în grupul de