Gheata de pe raul Bistrita sparta cu topoare si cangi


Intră acum și în grupul de

Gheata formata pe râul Bistrita în mai multe zone din judetul Suceava este îndepartata prin metode clasice, respectiv prin spargerea podurilor de gheata cu topoare si cangi si nu prin dinamitare pentru a nu se crea probleme în aval, în localitati din judetul Neamt. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei a declarat luni, ca pe râul Bistrita exista mai multe aglomerari de gheturi cu înaltimi de pâna la doi metri, în zonele Breaza, Dorna si Cosna si ca se actioneaza pentru ruperea prin metode clasice a ghetii astfel încât acest proces sa nu afecteze localitatile din aval.

Acesta a precizat ca daca va fi necesara dinamitarea ghetii actiunea se va efectua în colaborare cu autoritatile din judetul Neamt.

Prefectul Onofrei a precizat ca în urma încalzirii vremii gheata de pe râul Bistrita se topeste treptat si ca este un canal de scurgere pe mijlocul albiei, dar ca în anumite puncte se formeaza aglomerari de gheturi.

Situatia zaporului de pe Bistrita este supravegheata în permanenta si de autoritatile din judetul Neamt.

De altfel Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava si comitetele locale pentru situatii de urgenta din localitatile traversate de râul Bistrita monitorizeaza situatia de doua saptamâni, dupa ce pe data de 6 ianuarie ISU Suceava a anuntat ca s-au format poduri de gheata în zona Vatra Dornei – Argestru care ar putea duce la inundarea gospodariilor si obiectivelor economico-sociale riverane. 


Intră acum și în grupul de