Handbal : Sucevenii au debutat cu dreptul!


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – Bekescsaba FKC 36 – 34 (19 – 17)

Dupa ce a învins în doua amicale pe CSM Oradea, CS Universitatea Suceava a debutat cu dreptul si în turneul amical de la Arad. În primul meci, elevii lui Petru Ghervan s-au impus cu scorul de 36-34 în fata formatie Bekescsaba FKC (Ungaria). Desi se anuntase ca la acest turneu va participa echipa maghiara Komloi Banyasz, în cele din urma Bekescsaba FKC a fost echipa care a onorat invitatia.

Sucevenii au început bine jocul si au deschis scorul, dar maghiarii au fost cei care s-au distantat la doua goluri, scor 1-3 în minutul 5. Dupa un sfert de ora de joc, tabela arata egalitate, 7-7.

“Studentii” au evoluat din în ce mai bine, pe teren intrând si veteranul Leonard Bibirig, care a bifat 9 minute de joc în prima repriza si alte 20 de minute în partea a doua a întâlnirii.

La pauza, CS Universitatea avea un avans de doua goluri (19-17), pentru ca, în partea a doua a meciului, în urma unei evolutii foarte bune mai ales pe contraatac, sucevenii sa se distanteze la 5 goluri, scor 22-17, în minutul 34. Diferenta de pe tabela s-a mentinut la 4-5 goluri pâna în ultimele 10 minute, dupa care, pe fondul unor eliminari de 2 minute în tabara sucevenilor, maghiarii au reusit sa diminueze proportiile scorului, rezultatul final fiind 36-34.  

“A fost un meci greu pe care l-am câstigat mai ales datorita contraatacurilor care au functionat foarte bine. Ma bucura revenirea lui Leonard Bibirig pe teren, mai ales ca a evoluat aproape o repriza daca adunam minutele jucate în decursul meciului. Adversarii nostri de astazi au în echipa câtiva jucatori foarte maturi, asemanatori ca stil de joc cu cei de la Dinamo, si cred ca ne-a prins bine acest meci, în perspectiva întâlnirii din prima etapa a returului. Important este ca baietii s-au mobilizat exemplar si sper ca acest lucru sa se întâmple si în continuare”, a declarat Petru Ghervan.

Pentru CS Universitatea au marcat: Gavriloaia (8 goluri), Mitrea (8), Chirut (6), Adominicai (4), Bursuc (3), Tutu (2), Bibirig, Tcaciuc, Zvanciuc, Bradatan si Ignat (câte un gol).

În celalalt meci al zilei, HC Arad a învins cu 33-30 pe Minaur Baia Mare.

Vineri, CS Universitatea va disputa doua jocuri, de la ora 9.30 urmând sa înfrunte CSM Oradea, iar seara, de la ora 18.15, va juca împotriva echipei locale HC Arad.

Sucevenii vor juca ultimul meci sâmbata, 26 ianuarie, de la ora 9.30, în compania formatiei Minaur Baia Mare, pentru ca, în aceeasi zi, la prânz, ei sa revina la Suceava.  

Programul urmatoarelor meciuri:  

Vineri
  9.30: CSM Oradea –  CS Universitatea Suceava

11.15: Bekescsaba FKC – Minaur Baia Mare

16.30: Bekescsaba FKC – CSM Oradea

18.15: CS Universitatea Suceava – HC Arad

Sâmbata
  9.30: Minaur Baia Mare – CS Universitatea Suceava

11.15: HC Arad –  CSM Oradea


Intră acum și în grupul de