Aproximativ 15 000 de doze de vaccin împotriva rubeolei, oreionului şi rujeolei(ROR) au fost repartizate Direcţiei de Sănătate Publică Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat, luni, că aproximativ 15 000 de doze de vaccin ROR au ajuns, în cursul lunii august, la DSP Suceava, întreaga cantitate urmând să asigure necesarul de doze de vaccin până la sfârşitul anului.

vaccin-1

Ea a explicat că noua tranşă de vaccin este binevenită în condiţiile în care în acest an s-au înregistrat mai multe cazuri de rujeolă, în special, în comunităţi unde procentul de vaccinare este mai scăzut, dar şi multe cazuri de oreion.

Medicul epidemiolog sucevean a spus că de la începutul acestui an s-au înregistrat 46 de cazuri de rujeolă, din care 9 în mediul urban şi 37 în mediul rural, majoritatea cazurilor fiind înregistrate în rândul copiilor care nu au vaccinaţi împotriva ROR.

Zorescu a mai spus că din totalul cazurilor înregistrate în judeţul Suceava, 32 au fost confirmate prin examen de laborator subliniind că în ultimele două săptămâni nu au mai fost raportate cazuri de rujeolă.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de