In curtea Oficiului de Consultanta Agricola din Falticeni a fost arsa agronomia „ultimilor 40 de ani”


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat ca reviste de specialitate din agronomie din ultimii 40 de ani au fost arse în curtea Oficiului de Consultanta Agricola din Falticeni la solicitarea fostului director al Directiei Agricole Suceava, Atanasa Nistor, care a dispus ca 3.200 de carti de specialitate sa fie date la reciclare. Orest Onofrei a precizat ca aproape întreaga arhiva de carte si reviste de specialitate a Casei Agronomului a fost distrusa, si ca doar 300 de carti de specialitate au ajuns în biblioteca unui liceu din Falticeni.

Acesta mentionat ca, în cursul saptamânii trecute, angajatii Oficiului Judetean de Consultanta Agricola au reclamat faptul ca la ordinul lui Atanasa Nistor, fost director al DGA Suceava, în prezent consilier pe probleme agricole în Consiliul Judetean Suceava, au fost arse câteva mii de reviste si carti de specialitate, dar si diverse alte bunuri.  

Prefectul de Suceava a explicat ca dupa retrocedarea Casei Agronomului din Suceava, toata biblioteca de specialitate aflata în aceasta cladire a fost transferata la Casa Agronomului din Falticeni, cladire aflata în proprietatea CJ Suceava, unde functioneaza Oficiul de Consultanta Agricola din localitate. Orest Onofrei a mai spus ca arhiva de carte de specialitate transferata la Casa Agronomului Falticeni continea aproximativ 3.500 de carti de specialitate si mii de reviste de specialitate adunate în ultimii 30-40 de ani, din care doar trei sute de carti au fost transferate la un liceu cu profil agricol din Falticeni, iar restul ar fi fost trimise de Atanasa Nistor la reciclare.  

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a aratat ca Atanasa Nistor ar fi dispus ca revistele de specialitate, dar si mai multe bunuri ale angajatilor Oficiului de Consultanta sa fie scoase în curtea Oficiului unde li s-a dat foc. „Am înteles ca Atanasa Nistor nu mai lucreaza în agricultura, dar este foarte grav ca a ajuns sa arda cartile de pe care poate si el a învatat. Se pare însa ca le uraste asa de tare, ca a început sa le considere eretice. Si exact ca pe vremea inchizitiei a ajuns sa comande arderea cartilor”, a mai spus prefectul Onofrei, precizând ca nu întelege atitudinea fostului director al Directiei Agricole Suceava aratând ca daca nu avea nevoie de aceasta arhiva, putea sa doneze cartile de specialitate unor institutii de învatamânt cu profil agricol. 


Intră acum și în grupul de