PSD Suceava vrea marirea plafonului de venituri pentru gratuitati pe transport pentru pensionari


Intră acum și în grupul de

Social-democratii din municipiul Suceava au decis ca e momentul sa se îngrijeasca de situatia pensionarilor si au întocmit un proiect de hotarâre de Consiliu Local prin care propun modificarea plafonului de la care pensionarii din municipiul resedinta de judet beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport local de la 2,5 milioane de lei vechi la 10 milioane de lei.

Presedintele organizatiei municipale a PSD Suceava, consilierul Virginel Iordache, a declarat într-o conferinta de presa ca si-a pus semnatura pe proiectul de hotarâre alaturi de colegul sau Ovidiu Dontu si ca s-a luat aceasta initiativa pentru ca odata cu cresterea pensiilor numarul celor cu pensii pâna în 2,5 milioane de lei ar fi scazut foarte mult si în consecinta si cel al pensionarilor beneficiari de gratuitati pe transportul în comun. Iordache sustine ca prin acest proiect vor beneficia de transport gratuit circa 22.000 de pensionari.

„Am mai propus o asemenea hotarâre pentru ca în viitorul apropiat preturile vor creste de la zi al zi si vor anula majorarile de pensii pe care le-au avut pensionarii suceveni. Cresterea pensiilor se va pierde odata cu cresterea preturilor, odata cu plata transportului pe autobuz. Am facut tot ceea ce înseamna calcul economic în asa fel încât sa nu aducem societatea de transport local, TPL Suceava într-o stare financiara defectuoasa si am constatat împreuna cu consilierii PSD ca bugetul TPL poate sustine acest numar de persoane care se poate deplasa gratuit pe rutele din Suceava”, a mai spus liderul PSD Suceava .


Intră acum și în grupul de