Rugbi : Constantin Vlad si-a aflat adversarii de la nationala


Intră acum și în grupul de

Federatia Internationala de Rugbi a anuntat adversarii Nationalei României la Campionatul Mondial U20, divizia secunda, din Chile. Astfel, tricolorii mici vor înfrunta, în perioada 15-27 aprilie, în cadrul grupei A, reprezentativele din Chile, Namibia si Insulele Cooks.

„La o prima vedere, avem cele mai mari sanse de a câstiga competitia si de a ne realiza astfel obiectivul. Cel mai dificil adversar din grupa cred ca este reprezentativa tarii gazda, Chile, dar nici celelalte doua echipe nu sunt de neglijat. Rugbiul namibian este unul de traditie, nationala lor de seniori participând anul trecut la Campionatul Mondial din Franta, în timp ce reprezentativele Oceaniei pot furniza oricând surprize”, a precizat suceveanul Constantin Vlad din postura de director tehnic al Nationalei.

Pentru a reusi promovarea în prima divizie, rugbistii pregatiti de Eugen Apjock, Andrian Costache si Constantin Vlad sunt obligati sa câstige atât cele 3 meciuri din prima faza, cât si o eventuala finala cu prima clasata în cealalta grupa, acolo unde se vor confrunta Georgia, Uruguay, Jamaica si Coreea de Sud.

România va debuta în competitie pe 15 aprilie contra Namibiei, urmând ca pe patru zile mai târziu sa înfrunte formatia Insulelor Cooks. Ultima etapa a grupelor este programata pe 23 aprilie, data la care tricolorii vor întâlni nationala statului Chile. Iata desfasuratorul complet al meciurilor:

Etapa I (15 aprilie)

România – Namibia

Chile – Insulele Cooks

Georgia – Jamaica

Uruguay – Coreea de Sud

Etapa a II-a (19 aprilie)

România – Insulele Cooks

Chile – Namibia

Georgia – Coreea de Sud

Jamaica – Uruguay

Etapa a III-a (23 aprilie)

România – Chile

Namibia – Insulele Cooks

Georgia – Uruguay

Coreea de Sud – Jamaica

Finalele se vor disputa pe data de 27 aprilie.

Aflati în plin program de pregatire a Campionatului Mondial, „stejareii” vor efectua în perioada 8-18 februarie un cantonament centralizat la Snagov, perioada în care vor disputa si doua partide de verificare în compania formatiilor Dinamo Bucuresti, pe data de 12, si Olimpia Bucuresti, în ultima zi a  stagiului. În vederile tehnicienilor români se afla si doi rugbisti suceveni: Nicu Ignea si Sava Atudori. „Sunt doi jucatori cu reale calitati, dar din functia de director tehnic al Nationalei nu ma pot lasa dominat de sentimente. Fiecare va trebui sa lupte pentru locul lui în lotul celor 26 de jucatori pe care îi vom deplasa în Chile, acesta fiind si rolul acestor trialuri”, a explicat Constantin Vlad.  
 


Intră acum și în grupul de