Doi ieșeni prinși în timp ce braconau pește pe un iaz din Forăști. În urma acțiunii au fost confiscate o barcă pneumatică, plase de pescuit şi aproape 120 kg de peşte

Polițiștii din Vadu Moldovei au prins sâmbătă mai multe persoane care braconau pește pe un iaz din comuna Forăști după ce au fost sesizați printr-un apel prin 112.

iazul lipoveni

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 16/17.09.2016, în jurul orei 00.30, paznicul iazului a observat mai multe persoane în zonă, motiv pentru care l-a anunțat telefonic pe administratorul iazului, care a sesizat poliția.

Polițiști deplasați la fața locului au identificat o barcă pneumatică în care se aflau doi bărbați de 26 și 34 de ani din județul Iași care au fost somați să se îndrepte cu barca spre mal, aceștia conformându-se.

 

În urma verificărilor, în zona mediană a iazului, a fost identificată o plasă de pescuit (setcă), în care era prinsă cantitatea de 119,5 kg pește din diverse specii, în valoare de circa 5.000 lei, care a fost predată proprietarului iazului.

Uneltele folosite la braconat au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, ce va fi soluționat procedural.(N.B.)