Prefectul Onofrei vrea un program minimal de dezvoltare a judetului Suceava sprijinit si de parlamentari


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, s-a pronuntat, luni, pentru elaborarea unei strategii judetene pentru promovarea de proiecte cu finantare europeana, aratând ca în conditiile actuale, când mai multe primarii nu promoveaza astfel de proiecte, dezvoltarea judetului va fi dezechilibrata.

Orest Onofrei a spus într-o conferinta de presa ca Prefectura si Consiliul Judetean trebuie sa realizeze în acest sens un program de dezvoltare armonioasa a judetului, dar în acelasi timp sa sprijine Primariile care „nu stiu sau nu pot sa faca proiecte cu finantare europeana”.

Prefectul de Suceava a mai aratat ca administratia si parlamentarii suceveni ar trebui sa stabileasca, de comun acord, un set de obiective comune minimale pe care sa le sustina.

„Este nevoie de un program însusit de toti, pentru ca altfel riscam sa fim exclusi din zona de interes imediat”, a spus Orest Onofrei care considera ca trebuie vorbit de „Bucovina europeana” pe o singura voce.

Acesta a aratat ca din cauza lipsei unui astfel de program minimal, judetul Suceava a fost exclus, cel putin pâna în prezent, din programul de modernizare a retelei de drumuri.

„Poate vor sa fim o zona monahala, în care sa mergem cu calul”, a spus prefectul Onofrei aratând ca pentru Suceava nu s-a gândit un program de dezvoltare a unor drumuri expres sau a unei autostrazi.

Orest Onofrei a spus ca cel putin pe drumul european E 85 spre Siret ar trebui efectuate modernizari în conditiile în care traficul prin PTF Siret a crescut de zece ori în 2007 fata de 2006 si ca prima luna din 2008 arata ca traficul prin acest punct de frontiera se va dubla fata de 2007.


Intră acum și în grupul de