Țigări în valoare de 160.000 de lei, găsite de polițiștii de frontieră într-un Jeep abandonat la Ulma


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat, în cursul zilei de marți, în apropierea graniței cu Ucraina, țigări de contrabandă în valoare de peste 220.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, marți, la nivelul Sectorul Politiei de Frontiera Brodina s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

”Astfel, în jurul orei 23.00, lucrătorii noştri au depistat pe raza localității Ulma, județul Suceava, un autoturism de teren marca Jeep Grand Cherokee, înmatriculat în Marea Britanie, suspect că este folosit la transportul ţigărilor provenite din contrabandă. Din primele verificări s-a constatat faptul că pe bancheta din spate şi în portbagajul mașinii erau mai multe cutii din carton pline cu ţigări, fapt pentru care autoturismul a fost condus la sediul sectorului.  În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.500 pachete țigări, marca Ashima, de provenienţă ucraineană.

 Țigările în valoare de 159.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate în activitatea infracțională”, a declarat Poroch-Serițan.

Totodată, el a adăugat că în aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Izvoarele Sucevei au depistat un grup de persoane care transporta de la linia de frontieră către interior (pe direcţia localităţii Ghicea, jud Suceava), mai multe colete voluminoase.

”În momentul în care polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a bărbaților, aceștia au abandonat coletele și profitând de terenul împădurit au reuşit să fugă. Imediat au fost informați grănicerii ucraineni pentru cercetarea în comun a evenimentului.

În zonă au fost descoperite opy colete care conțineau cantitatea de 5.980 pachete cu țigări, marca Marble, în valoare de 65.780 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate în activitatea infracţională”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava

 


Intră acum și în grupul de