Fotbal : Camerun s-a calificat in semifinale dupa prelungiri


Intră acum și în grupul de

Stephane Mbia a înscris de doua ori pentru Camerun, care a învins Tunisia cu 3-2 în prelungirile unui sfert de finala captivant, la Cupa Africii pe Natiuni. Camerun si-a creat rapid un avantaj de doua goluri, prin Mbia si Geremi, înainte ca Chaouki Ben Saada sa readuca Tunisia în joc. Yacini Chikhaoui a trimis meciul în prelungiri, înainte ca Mbia sa înscrie din nou si sa asigure Camerunului un loc în semifinala cu Ghana, gazda competitiei.  
Camerunezii puteau conduce înca din minutul cinci, când Jean Makoun a trimis cu capul pe lânga bara, dupa o centrare a lui Geremi. Geremi i-a facut apoi cadou lui Chikhaoui sansa de a înscrie, în minutul 10, dupa ce a pierdut posesia, iar tunisianul a fortat o interventie salvatoare din partea lui Carlos Kameni. Portarul tunisian, Hamdi Kasraoui, a gafat si el, iar Camerun nu a ratat ocazia de a deschide scorul, în minutul 19. Kasraoui a iesit prost pe centrarea lui Alexandre Song, iar Mbia a trimis cu capul pe coltul lung.

Dar nu a fost nimic ce Kasraoui putea sa faca la al doilea gol al „leilor neîmblânziti”, care a venit în minutul 27, dupa ce Geremi a plasat o superba lovitura libera de la 23 de metri, peste zid si în plasa portii. Tunisia a raspuns într-un mod uluitor, în minutul 35, când Ben Saada a marcat si el dintr-o lovitura libera, cu un puternic sut de la cinci metri în afara careului.  
Campioana din 2004 aproape ca a egalat înainte de pauza, însa bara si Kameni au venit în salvarea Camerunului. În repriza secunda, ocaziile s-au rarit, doar Eto’o fiind aproape de o reusita. Cu noua minute înainte de final, Sabeur Ben Fredj i-a furat mingea lui Mohammadou Idrissou si l-a deschis pe Chikhaoui, ca acesta din urma sa egaleze nesperat si sa trimita meciul în prelungiri.

Camerun a revenit în avantaj la doar doua minute de la reluarea meciului, când lunga aruncare de la margine a lui Geremi a fost recentrata pe spate de rezerva Joel Epalle, iar Mbia a sutat fara sansa pentru tunisieni. Mbia a avut chiar sansa sa îsi treaca în cont hat-trick-ul, însa a trecut de putin pe lânga gol, precum si Eto’o a trecut de putin pe lânga un cartonas rosu, pentru un act de indisciplina.


Intră acum și în grupul de