Ajutorul financiar pentru achizitionarea unui calculator nou va fi acordat si in acest an

Programul „EURO 200”, prin care se acorda un ajutor financiar pentru
achizitionarea unui calculator nou, va continua si în 2008, a anuntat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu. Executivul a aprobat, o Hotarâre prin care se modifica normele metodologice pentru aplicarea Legii care reglementeaza „EURO 200”, astfel încât sa se poata demara programul pentru anul scolar 2008, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului.

„Cei 200 de euro se acorda, ca si pâna acum, familiilor care au studenti sau elevi înscrisi la institutii de învatamânt acreditate”, a declarat premierul Tariceanu. Vor beneficia de acest ajutor financiar familiile care au un venit pe membru de familie mai mic de 150 de lei.

„Cererile pentru acest sprijin trebuie depuse pâna la data de 31 martie, urmând ca, ulterior, pâna la 1 mai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului sa afiseze lista persoanelor eligibile”, a precizat seful Executivului.

Noul act normativ actualizeaza si configuratia minima care ar trebui aplicata calculatorului cumparat, conform noilor evolutii tehnic e în domeniu. Astfel, se recomanda o configurare de 2 GHz, 1GB RAM si 160 GB hard disk. Familiile finanteaza din resurse proprii achizitionarea unor calculatoare mai performante.

De asemenea, Hotarârea prevede schimbarea culorii bonurilor valorice care vor fi acordate familiilor în anul 2008, pentru a elimina posibilitatea refolosirii bonurilor anulate din 2007. Bonurile valorice vor fi eliberate la finalul lunii mai, iar beneficiarii trebuie sa achizitioneze computerul de la un operator economic autorizat în cel mult 30 de zile de la primirea bonurilor.