Fotbal : Italia si Olanda au debutat in forta. Franta a pierdut


Intră acum și în grupul de

Doua dintre adversarele României la Campionatul European din 2008, Olanda si Italia, au început cu dreptul noul an, zdrobindu-si adversarele în primele meciuri de pregatire. Si nu orice adversare. De partea cealalta, Franta, ne-a imitat si a pierdut meciul amical disputat în deplasare cu Spania, scor 0-1.

 
Italia – Portugalia 3-1

Luca Toni, Andrea Pirlo si Fabio Quagliarella au fost marcatorii pentru o impresionanta selectionata a Italiei, care a învins cu 3-1 Portugalia, într-un meci amical încântator si deschis, disputat pe stadionul “Letzigrund” din Zurich. Prima repriza a fost una echilibrata si aproape ca s-ar fi încheiat cu scorul de 0-0, însa Fabio Grosso a oferit o centrare sclipitoare în fata portii, de unde Luca Toni a reluat chiar în prelungiri.

Italia a luat conducerea dupa pauza si Andrea Pirlo a adaugat al doilea gol, cu ajutorul unei devieri, în minutul 50, înainte ca Azzurri sa rateze multe alte ocazii de a duce scorul la 3-0. Portugalia lui Cristiano Ronaldo a revenit în minutul 77, când Ricardo Quaresma a marcat, însa, dupa doar câteva secunde, rezerva Fabio Quagliarella a restabilit avantajul de doua goluri al italienilor, consfintind si scorul final.

Croatia – Olanda 0-3

De partea cealalta, Olanda a fost mult mai convingatoare în fata Croatiei, la Split. Fosta adversara a României în preliminarii si viitoarea la turneul final a trecut cu mare usurinta de una dintre cele mai puternice echipe din calificari, Croatia, cu scorul de 3-0. Defensiva croatilor a fost expusa înca de la începutul jocului, iar fotbalistii lui Ajax, Johnny Heitinga si Klaas-Jan Huntelaar, au stabilit scorul primei reprize, înainte ca Jan Vennegoor of Hesselink sa mai adauge o reusita în ultimul minut de joc. Victoria este una care le va da aripi olandezilor, mai ales ca au evoluat fara vedete ca Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Robin van Persie si Clarence Seedorf.

Spania – Franta 1-0

Singura adversara a României care a pierdut a fost Franta, învinsa cu acelasi scor cu care „tricolorii” au cedat partida din Israel. Joan Capdevila a fost eroul Spaniei, înscriind singurul gol al unei întâlniri amicale foarte strânse si oferind ibericilor o victorie istorica la Malaga. Victoria adusa de fundasul lui Villarreal va pune în umbra discutiile despre viitorul lui Luis Aragones sau revenirea lui Raul la nationala, în timp ce Raymond Domenech va fi nevoit sa analizeze greselile din jocul echipei sale, pâna la turneul final din Austria si Elvetia.


Intră acum și în grupul de