Un bărbat de 76 de ani, reținut în cazul uciderii unui copil de 15 ani în Fălticeni și rănirii fratelui său de 17 ani


Intră acum și în grupul de

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Dochiţa Vasile, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, iar prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii reţinerii pentru 24 de ore, a anunțat Parchetul Tribunalului Suceava.

politie retinere

Totodată, sursa citată arată că această cauză este instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Identificarea autorului a fost posibilă datorită investigaţiilor minuţioase derulate în teren încă de la momentul sesizării faptei, de către o echipă complexă de cercetare formată din lucrători operativi din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Potrivit cercetărilor, în seara zilei de 24 septembrie 2016, în jurul orei 20:30, pe un drum public din municipiul Fălticeni şi pe fondul unui conflict spontan, inculpatul Dochiţa Vasile, în vârstă de 76 ani, a exercitat cu intenţie acte de violenţă grave şi repetate asupra a două victime minore (în vârstă de 15, respectiv 17 ani), pe care nu le cunoştea, folosind un obiect tăietor-înţepător, apt de a produce moartea (cuţit tip briceag).

Dochiţa Vasile le-a aplicat celor doi minori lovituri cu obiectul menţionat în zone vitale ale corpului, cauzându-le leziuni grave, care în scurt timp au condus la decesul minorului în vârstă de 15 ani şi la vătămarea corporală gravă a fratelui său, în vârstă de 17 ani.

Cercetările în acest caz continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.


Intră acum și în grupul de