Țigări în valoare de peste 130.000 de lei, abandonate de contrabandiști la Straja după ce polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de armă

Mai multe focuri de armă au fost trase de polițiștii de frontieră suceveni pentru prinderea unor contrabandiști care au reușit însă să fugă în Ucraina.

colete-tigari-contrabanda-3

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat, luni, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

”Astfel, în jurul orei 21.30, lucrătorii noștri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Straja, mai multe persoane care transportau către un autoturism de teren, colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a  celor în cauză şi deoarece nu s-au supus, au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă aceştia, profitând de zona împădurită şi întuneric, au fugit spre teritoriul statului vecin”, a arătat Poroch-Serițan.

El a precizat că imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar autoturismul de teren şi coletele cu țigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

autoturism-mitsubishi-contrabanda

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 12.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 137.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, autoturismul marca Mitsubishi Shogun, în valoare de 10.000 lei, folosit la activitatea infracţională, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

”În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun”, a mai menționat Ilie Poroch-Serițan.