Sucevenii plătesc 225.000 de lei pentru ca meciul Foresta-Steaua să se joace în nocturnă pe Areni


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali suceveni au aprobat, vineri, în ședință extraordinară, alocarea a 225.000 de lei pentru închirierea unei nocturne mobile ce va face posibilă desfășurarea meciului Foresta-Steaua, programat pentru joi, 27 octombrie a.c., de la ora 21.30, pe Stadionul Areni din Suceava.

Astfel, CL Suceava a adoptat o hotărâre de asociere cu Club Sportiv „Foresta” Suceava  în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în proiectul „Asigurarea cadrului organizatoric necesar desfășurării meciului de fotbal din Cupa Romaniei, dintre echipele Foresta Suceava – Steaua București” contând pentru saisprezecimile competiției de fotbal.

Dorin Goian

Potrivit documentației atașate hotărârii, suma totală pentru organizarea meciului este de 250.000 de lei, din care clubul sucevean asigură 25.000 de lei, iar municipalitatea restul de 225.000 de lei.

“Când s-a decis ca în această fază a cupei României să jucăm contra Stelei am primit o notificare verbală prin care mi s-a transmis că pentru ProTV, acest meci Foresta Suceava-Steaua reprezintă un meci de interes maxim. Nu cred că există moment mai prielnic ca acesta de a promova municipiul Suceava. Avem ocazia să jucăm contra unei echipe de top, cea mai iubită din țară, în nocturnă, pe Stadionul Areni. Locuitorii acestui municipiu merită să aibă parte de un spectacol de o așa anvergură, la Suceava”, a declarat președintele Clubului ACS Foresta Suceava, Dorin Goian.

Cei 225.000 de lei urmează să fie folosiţi de Clubul Foresta pentru închirierea instalaţiei de iluminat, inclusiv pentru asistenţa tehnică necesară, precum şi pentru realizarea unor afişe şi programe ale meciului.

Nocturna va fi închiriată de la o firmă de specialitate din Italia.

Consilierii locali ai PNL, PMP și ALDE au votat în favoarea proiectului, în timp ce consilierii PSD s-au abținut sau au votat împotrivă considerând că nu se justifică alocarea sumei de 50.000 de euro pentru închirierea unei instalații de iluminat pentru un singur eveniment care se poate desfășura și pe timpul zilei.

Meciul Foresta-Steaua va fi transmis în direct, de ProTV.


Intră acum și în grupul de