FOTO Zeci de tineri moldoveni au protestat la Suceava și au cerut repetarea turului al doilea al alegerilor prezidențiale


Intră acum și în grupul de

Zeci de tineri moldoveni au protestat, duminică seara, la Suceava și au cerut repetarea turului al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

protest-moldova-19

Tinerii s-au strâns în parcul Universității de unde au plecat în marș pe traseul Primăria Suceava-Complexul Comercial Bucovina-Muzeul de Istorie-Palatul Administrativ și au organizat apoi un protest pe esplanada din centrul municipiului.

Participanții la acest protest aveau pictat tricolorul pe obrazul drept și pancarte cu mesaje de susținere a celor care doresc repetarea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

Protestatarii au cerut demisia Comisiei Electorale Centrale și a conducerii Ministerului de Externe din Republica Moldova pe care le acuză că nu au organizat corect alegerile, în special că nu au fost asigurate suficiente buletine de vot în secții de votare din diaspora.

”Vrem un viitor acasă” sau ”Vrem dreptate” erau mesajele tinerilor din Republica Moldova care au protestat în municipiul Suceava.

Ei au scandat „Jos Dodon!” sau „Dodon, nu uita, Basarabia nu-i a ta!” .

Manifestări similare au fost organizate în numeroase orașe din întreaga lume de moldoveni care consideră că votul lor a fost furat.(Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de