Copilul din Prelipca este transportat la București în stare gravă. El a suferit arsuri de gradul III și IV pe 80 la sută din corp

Copilul de 10 ani din Prelipca ce a folosit benzină pentru a înteți focul din soba din cameră și care a fost rănit după ce focul a răbufnit, este transportat la Spitalul de Arși din București.UPU SMURD Arafat Nechifor Rimbu (30)

 

ISU Suceava a anunțat că în urma evaluărilor efectuate la Spitalul Județean de Urgență Suceava s-a constatat că băiatul avea arsuri de gradele III și IV pe circa 80 la sută din suprafața corpului.

În aceste condiții s-a decis transferul lui la un spital de specialitate, respectiv Spitalul de Arși din București.

Un copil în vârstă de 10 ani din satul Prelipca din orașul Salcea a suferit arsuri după ce a aruncat cu benzină în sobă în încercarea de a înteți focul care a răbufnit și a generat un incendiu în cameră.

Potrivit ISU Suceava, incendiul care a afectat o cameră de 15 mp dintr-o locuință din Prelipca a fost folosirea de combustibil neadecvat pentru aprinderea focului în soba cu acumulare de căldură.

Sursa citată arată că respectivul copil a folosit benzină, iar focul a răbufnit și a cuprins bunurile din cameră, pe aproximativ 15 mp.

Din păcate, băiatul a suferit arsuri și era în stare de șoc, el fiind preluat de una din cele două ambulanțe SAJ tip C, cu medici și transportat la SJU Suceava.

În incendiu au ars toate bunurile din camera respectivă.

Vecinii au sărit în ajutor și au reușit să potolească focul până la sosirea pompierilor care au intervenit cu două autospeciale și au lichidat incendiu.