Demersul presedintelui Basescu – „absolut periculos si o imixtiune grava in justitie”


Intră acum și în grupul de

Vicepresedintele PNL, Norica Nicolai, a spus sâmbata la Suceava, ca declaratiile presedintelui României, Traian Basescu, privind cazul fugii lui Omar Hayssam, dar si cel privind sesizarea de neconstitutionalitate a legii votului uninominal depusa de PRM, reprezinta de fapt o grava imixtiune în justitie. Nicolai a reamintit, într-o conferinta de presa ca a facut parte din Comisia de aparare care  s-a sesizat în legatura cu ceea ce s-a produs în institutiile importante ale statului, în special la serviciile de informatii si Ministerul de Interne, în urma plecarii din tara a lui Omar Hayssam.  

„Cert este ca cei trei sefi de servicii de informatii si-au prezentat demisia la cererea presedintelui Traian Basescu, ceea ce, din punctul meu de vedere, confirma acea afirmatie facuta de Omar Hayssam în convorbirea cu procurorul Ciprian Nastasiu. Este o chestiune care tine de logica”, a mai spus  Nicolai.

Ea a explicat ca, în ceea ce priveste demersul de saptamâna trecuta al presedintelui Traian Basescu, îl considera „absolut periculos si o imixtiune grava în justitie”. „Dosarul în legatura cu parasirea României de Omar Hayssam se afla pe rolul instantelor judecatoresti. Nimeni, nici chiar seful statului nu are dreptul sa prejudicieze o solutie. Dânsul a dat ieri o sentinta spunând ca aceasta este modalitatea în care Omar Hayssam a parasit tara, în acel vapor încarcat cu oi si, ceea ce este foarte grav pentru mine, este ca presedintele României merge la detaliu si cunoaste piesele din dosar”, a declarat Nicolai. Ea a mai spus ca îi lanseaza o întrebare publica daca a participat la analiza ADN facuta pe oi sau pe Omar Hayssam. „De unde stie domnul presedinte care sunt actele instrumentate de procurori în dosar pentru ca, în mod normal, aceste acte nu sunt decât la îndemâna procurorilor anchetatori, a instantei si a partilor, inclusiv a avocatului. Nu-l apara nici pe Tartoussi, domnul presedinte si sunt convinsa ca nu-l apara, consistent, nici pe Omar Hayssam”, a declarat doamna Nicolai. Ea mai tinut sa remarce faptul ca „daca mai doream o proba temeinica a ceea ce reprezinta justitia pentru Traian Basescu – o obsesie si o arma de lupta- am avut-o la bilantul Parchetului General”.


Intră acum și în grupul de