Ion Lungu e liber sa se inscrie in PD-L


Intră acum și în grupul de

Biroul Permanent Local al PNL Suceava, a decis marti, prin vot, încetarea calitatii de membru al PNL, a primarului Sucevei, Ion Lungu, fost presedinte al organizatiei judetene PNL, care a anuntat ca va candida pentru un nou mandat din partea PD-L. Potrivit unui comunicat semnat de presedintele organizatiei municipale PNL Suceava, Angela Zarojanu, decizia a fost adoptata în conformitate cu prevederile art.8, lit.c din Statutul Partidului National Liberal,  care prevede ca „aderarea la, sau sustinerea publica a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, duc la pierderea calitatii de membru al PNL”.

 „Prin declaratiile facute public, începând cu data de 3 februarie, dumnealui si-a declarat sustinerea pentru o alta doctrina, situându-se prin aceasta în afara partidului”, se arata în comunicat. Totodata, se precizeaza ca excluderea lui Ion Lungu din PNL a fost determinata de faptul ca acesta a tradat doctrina liberala prin anuntarea candidaturii la alegerile locale ce urmeaza, din partea unui partid politic fara doctrina. „Apreciem ca gestul domniei sale a fost si ramâne unul incorect, un gest ce dovedeste lipsa de verticalitate, de principii, de onestitate. Noi credem ca adevarata sanctiune pentru Ion Lungu va fi administrata de catre electoratul sucevean, prin vot,  la data de 1 iunie 2008. Noi, liberalii, am oferit o sansa unica fostilor colegi de a-si prezenta demisia de onoare, pentru ca la noi, onoarea conteaza”, mai precizeaza Angela Zarojanu.

   Primarul Ion Lungu a declarat marti, ca nu intentioneaza sa conteste aceasta decizie a PNL Suceava de excludere a sa din partid. El a spus ca acum se considera independent si ca poate adera la un alt partid. Ion Lungu a fost presedinte al organizatiei judetene PNL Suceava din 2006 si a anuntat, în 3 februarie 2008, ca va candida pentru un nou mandat de primar din partea PD-L Suceava.


Intră acum și în grupul de