Brichete fara elemente de siguranta retrase de la vanzare de OJPC


Intră acum și în grupul de

Pentru ca nu aveau elemente de siguranta, câteva sute de brichete considerate periculoase pentru copii, au fost retrase de pe piata suceveana în urma verificarii a 20 de operatori economici. Potrivit sefului OJPC Suceava, Elena Oanea, acestia aveau la comercializare peste 800 de brichete, iar 277 din acestea, gasite la cinci firme, au fost oprite definitiv de la vânzare, pentru ca nu aveau elemente de siguranta, asa cum prevad normele intrate în vigoare pe 11 martie. Aceasta a mai adaugat ca la o benzinarie s-au descoperit brichete-fantezie, care sunt interzise comercializarii, tot din 11 martie.

Pentru comercializarea de brichete fara dispozitiv de siguranta, instructiuni de avertizare sau certificat de garantie, dar si pentru alte abateri, inspectorii OJPC Suceava au aplicat 17 amenzi contraventionale, în valoare totala de 680 de milioane de lei vechi si au dat trei avertismente.

Statele membre ale Uniunii Europene au hotarât ca din 11 martie 2008, brichetele care pot reprezenta un pericol pentru copii, nu mai pot fi vândute consumatorilor europeni. 


Intră acum și în grupul de