La Suceava se va realiza un han de promovare a „Europei Rurale”


Intră acum și în grupul de

„Hanurile Europei Rurale” este proiectul comun pe care regiunea italiana Abruzzo si judetul Suceava doresc sa-l desfasoare, prin construirea unor hanuri în mai multe tari europene în care sa fie promovate produse specifice celor doua regiuni. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza a spus, într-o conferinta de presa, ca proiectul în valoare de 1,8 milioane de euro presupune construirea a minim trei hanuri în Europa, respectiv în Italia, Elvetia si Franta. Acesta a mai precizat ca se analizeaza posibilitatea construirii unui astfel de han si în Bucuresti si a unuia în Judetul Suceava.

Obiectivul general al proiectului este promovarea zonei rurale prin produse specifice si oferte turistice, în cadrul unei retele proprii de hanuri care vor functiona „ca adevarate ambasade a lumii rurale”.

Proiectul este initiat de Grupul de Actiune Local Marsica din Abruzzo si urmeaza ca Suceava sa fie partener alaturi de alte GAL-uri din Italia, Elvetia si Franta. Acestea vor construi si vor administra hanurile internationale unde vor fi promovati partenerii din proiect, firme din zonele respective si vor fi activate marci teritoriale si regionale.

Gavril Mîrza a adaugat ca participarea judetului Suceava în acest proiect presupune promovarea ofertei rurale specifice Bucovinei prin hanurile din Italia, Elvetia, Franta, dar si prin cel care ar urma sa fie construit în Bucuresti si cel care se va amenaja în Suceava.

Hanul de la Suceava urmeaza a fi realizat si administrat din fonduri europene accesate de un GAL care functioneaza în judet.


Intră acum și în grupul de