Primarul Ion Lungu și-a cerut scuze pentru avaria la rețeaua de termoficare ce a afectat 11.000 de locuințe


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu și-a cerut scuze, miercuri, pentru că sucevenii nu au beneficiat de apă caldă și căldură mai multe ore din cauza unei avarii.

„O problemă pentru mine ca primar este asigurarea căldurii sucevenilor. Îmi cer scuze pentru avaria care a avut loc. Asta e situația”, a spus Lungu.

El a arătat că avem e nevoie de niște fonduri pentru a finaliza reabilitarea rețelelor de transport-distribuție.

„Aceste fonduri vor veni de la Ministerul Fondurilor Europene pe proiecte de mare infrastructură, dar din păcate lucrurile nu sunt clare. Am să mai merg la București să promovăm acele investiții”, a spus primarul.

El a mai anunțat că în această săptămână Primăria a mai plătit un milion de lei către Thermonet pentru asigurarea căldurii în continuare.

Primarul a mai spus că Bionenergy funcționează acum cu un cazan pe biomasă și trei pe gaz natural.

„Centrala este bună, performantă, dar gazul metan este mult mai scump”, a precizat primarul.

El a menționat că există probleme privind includerea lemnului de foc în categoria de biomasă.

„Avem această problemă la ora actuală cu lemnul de biomasă. Lemnul de foc nu mai este socotit biomasă și avem probleme în continuare cu toate demersurile făcute la fostul guvern. Vom relua aceste inițiative. Mi se pare corect ca lemnul folosit la încălzirea populației să fie decontat ca și biomasă. Mă refer la lemnul de foc”, a spus Lungu.

„Asta este situația, dar îi asigur pe suceveni că vor avea în această iarnă căldură și apă caldă deși nu este simplu”, a spus Lungu.

O avarie la conducta magistrală 2 a afectat, săptămâna trecută, circa 11.000 de apartamente din municipiul Suceava care nu au beneficiat aproape o zi de apă caldă și căldură. (N.B.)


Intră acum și în grupul de