Primul deces din cauza gripei cu virus tip A subtip H3N2 din sezonul rece înregistrat în judeţul Suceava la un pacient în vârstă de 85 de ani


Intră acum și în grupul de

Primul deces din cauza gripei cu virus AH3N2 s-a înregistrat în judeţul Suceava la un pacient în vârstă de 85 de ani, cu multiple comorbidităţi, care nu fusese vaccinat antigripal.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina că un pacient în vârstă de 85 de ani a fost internat în spital în data de 11 ianuarie 2017 cu gripă complicată cu o pneumonie, iar în aceeaşi zi a murit.

Zorescu a spus că pacientul suferea de afecţiuni cardio-vasculare, diabet, avea în antecedente un accident vascular cerebral şi nu fusese vaccinat antigripal.

Medicul epidemiolog sucevean a menţionat că în urma analizelor de laborator s-a constatat că pacientul avea gripă cu virus de tip A subtip AH3N2.

Potrivit unei situaţii statistice a DSP Suceava,  în cursul săptămânii trecute, în judeţul Suceava au fost raportate 21 de cazuri de gripă diagnosticate clinic, cu 11 internări, cele mai multe îmbolnăviri, 13, s-au înregistrat în zona Sucevei şi alte şapte cazuri au fost în zona Rădăuţi, iar la grupa de vârstă 15-49 de ani au fost raportate 12 cazuri de gripă.

În acelaşi interval de timp s-au mai raportat 3345 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare cu 76 de internări, iar cele mai afectate grupe de vârstă au fost 5-14 ani unde s-au înregistrat 984 de cazuri şi 15-49 de ani unde s-au raportat 814 cazuri.

Alte 867 de cazuri de pneumopatii acute s-au raportat în cursul săptămânii trecute, cu 148 de internări, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 218, fiind înregistrate la grupa de vârstă 15-49 de ani. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de