Doar o treime din posturile de directori au fost ocupate in urma concursului


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Scolar al Judetului Suceava a desfasurat, în perioada 19-26 martie, concursul pentru ocuparea functiei de director / director adjunct, pentru cele 124 de posturi vacante din scoli. Potrivit adjunctului ISJ Suceava, Daniel Hrenciuc, la concurs s-au înscris 50 de candidati, din care trei nu s-au prezentat. Cei 47 de candidati prezenti au sustinut doua probe: evaluarea curriculum-ului vitae si interviul cuprinzând întrebari din legislatie si management, finalizat cu sustinerea ofertei manageriale.

Dintre acestia, au promovat 39 candidati, 8 fiind respinsi  fie pentru ca nu au întrunit punctajul minim la una dintre cele doua probe, fie s-au clasat pe a doua pozitie.

Posturile de directori / directori adjuncti ramase neocupate în urma concursului, vor fi ocupate în urmatoarea perioada prin delegatie.

Comisia de examen a fost alcatuita din inspectorul scolar general adjunct, prof. Daniel Hrenciu- presedinte, membri au fost inspectori pentru management educational si directori de unitati scolare, iar secretari – inspectori scolari. La desfasurarea probelor de concurs au participat, în calitate de observatori, Gheorghe Sorodoc (F.S.L.I.), Gheorghe Solcan, Ioan Deaconescu si Constantin Cernica (Federatia Sindicala „Spiru Haret”).  

„Sunt scoli unde este greu sa gasesti o persoana care sa accepte functia de director. Pe de alta parte, e clar ca postul de manager nu ofera atractivitate. Stiu ca sunt si scoli unde nu s-a înscris nimeni, pentru ca persoana care se afla pe post cu delegatie se bucura de respect si nimeni nu si-a depus candidatura. Este de preferat la conducerea scolii o persoana care se bucura de respect, care munceste si lucrurile merg bine”, a afirmat Daniel Hrenciuc.

Acesta a mai spus ca nu toti cei care doresc sa fie directori au o pregatire speciala în management, de aceea considera „oportune” si „necesare” prevederile noului pachet de legi ale educatiei, care prevede ca nu poate fi manager cel care nu a absolvit un master sau cursuri de management. 


Intră acum și în grupul de