Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu: Pregătim documentația pentru modernizarea Secției de Cardiologie și de extindere a Ambulatoriului integrat. Vom achiziționa și „un lot solid” de echipamente medicale


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat că în această perioadă s-a întocmit lista de investiţii pentru anul în curs, ce va fi finalizată odată cu aprobarea bugetului pe 2017, aflându-se în curs de pregătire documentaţia necesară declanşării procedurii de licitaţie pentru extinderea şi modernizarea Secţiei de Cardiologie, dar şi pentru modernizarea Staţiei de Sterilizare a unităţii şi aducerea acestui obiectiv la standardele actuale.

Râmbu a spus că urmează să fie lansat şi studiul de fezabilitate pentru extinderea Ambulatoriului integrat şi a spaţiului destinat internărilor de zi.

El a mai spus că în privinţa dotării cu aparatură medicală a fost lansată procedura de licitaţie pentru 12 loturi de aparatură şi echipamente medicale în valoare de aproximativ 400 000 de euro, la care s-au prezentat 13 ofertanţi.

Rîmbu a precizat că printre echipamentele achiziţionate se numără un mamograf şi un osteodensitometru, un bilirubinometru, un coledocoscop, incubator pentru transport nou-născuţi, pompe volumetrice, set motoare pentru ortopedie, tărgi pentru duş, aparate de spălat ploşti, etc.

“Se fac procedurile pentru achiziţia unui lot mai solid de echipamente medicale”, a spus Rîmbu adăugând că, în prezent, sunt evaluate şi prioritizate echipamentele necesare.

Managerul SJU Suceava a subliniat că printre priorităţile investiţionale ale anului 2017 se mai află dezvoltarea laboratorului de electrofiziologie cardiacă, amenajarea spaţiului pentru amplasarea unui scintigraf în zona platoului imagistic al unităţii spitaliceşti, dotarea cu aparatură specifică a centrului de epileptologie.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de