Alcoolemie record depistată de polițiștii suceveni la șoferul unei mașini de gunoi care circula în municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Potrivit Poliției Județene Suceava, unii şoferi manifestă o iresponsabilitate maximă atunci când se urcă la volan, iar când respectivele persoane sunt în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pericolele generate sunt mult mai mari.

Astfel, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Suceava care efectua, luni, cercetări pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, în cazul unui accident rutier cu victime, au oprit un autovehicul special gunoieră, condus de un bărbat de 41 ani, din comuna Zvoriștea, angajat al unei societăţi de profil salubritate din municipiul Suceava.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că şoferul avea o îmbibație alcoolică de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferului i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în acest caz a fost deschis un dosar penal ce va fi soluționat procedural.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie, notează IPJ Suceava.

Poliţiştii recomandă şi administratorilor şi responsabililor din cadrul operatorilor economici să dispună toate  măsurile necesare astfel încât şoferii angajaţi să nu pună în pericole traficul rutier.


Intră acum și în grupul de