CJ Suceava a aprobat 60.000 de lei pentru participarea la patru târguri de turism între care și Bergamo. Cușnir: Era supraestimată alocarea de 93.000 de lei din toamnă doar pentru Bergamo? Flutur: Atunci eram invitați speciali


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, marți, participarea județului Suceava, în lunile februarie și martie la târgurile de turism din București, Bergamo, Budapesta și Cluj Napoca, urmând ca sumele cheltuite să se încadreze în suma de 60.000 de lei.

În cadrul dezbaterilor, consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir, a arătat că județul Suceava participă la târguri pentru a aduce plus valoare în județ și consideră că este important ca după fiecare astfel de deplasare să fie făcută o prezentare a rezultatelor participării.

„Sper să nu fie doar bifarea unor acțiuni”, a spus Cușnir.

El a spus că ar fi fost bine dacă CJ Suceava ar fi participat la târgul de la Londra, cu care Suceava are linie directă operată de Wizz Air, sau la Viena și Stuttgart.

Totodată, el a întrebat dacă în toamna anului trecut, când CJ Suceava a votat participarea la târgului de bunuri de consum din Bergamo, alocând suma de 93.000 de lei, dar la care s-a renunțat, fondurile erau supraestimate sau acum, când cu 60.000 de lei se merge la patru târguri între care și Bergamo, suma este subestimată?

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a răspuns că în ceea ce privește „mult discutatul Bergamo”, din toamna anului trecut, județul era atunci invitat special și urma să aibă o campanie agresivă, cu un mare număr de oameni și prezentare consistentă, iar acum participă ca orice invitat.

Flutur a spus că nu este aprobat încă bugetul pentru anul 2017, iar de aceea a preferat să fie prudent în alocarea de fonduri pentru promovarea turistică și că au fost alese doar patru destinații în primul trimestru.

„Stațiunile montane au clienți din acele zone. Te îndrepți să faci campanie”, a spus președintele CJ Suceava care a arătat că la București se participă la Târgul Național de Turism al Bucovinei, iar la Cluj Napoca la Târgul de vacanțe, ambele zone fiind de interes pentru județ.

În ceea ce privește participarea la târgul de la Budapesta, Flutur a spus că Ungaria este un bazin important de turiști care vin în țară, dar că se opresc la Sovata și consideră că ar putea fi atrași și în Bucovina.

Totodată, Flutur a menționat că se impune și prospectarea pieței italiene de turism în condițiile în care Suceava va fi legată din primăvară, cu curse de avion, cu patru zone importante ale Italiei.

 


Intră acum și în grupul de