Regiunea Cernauti si judetul Suceava propun noi proiecte comune de promovare a Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a declarat, într-o conferinta de presa, ca CJ Suceava a obtinut aprobarea preliminara pentru doua proiecte, în cadrul Programului de Vecinatate România – Ucraina, Phare CBC 2006.

Primul proiect are o valoare de aproximativ 700.000 de euro si prevede reabilitarea infrastructurii rutiere dintre judetul Suceava si regiunea Cernauti prin reabilitarea drumului judetean DJ 291A, Siret – Fratautii Noi si facilitarea accesului la coridorul european E85.

Valoarea celui de-al doilea proiect este de 211.000 euro si propune amenajarea unui Centru Transfrontalier de Instruire pentru Afaceri, în incinta Centrului Economic Bucovina. Acest proiect include si un punct privind organizarea Târgului transfrontalier “Produs în Bucovina”. Despre acest ultim aspect Gavril Mîrza a precizat ca se refera la expunerea, în vederea promovarii, a produselor cu specific bucovinean.  

În cadrul conferintei, presedintele CJ Suceava a mai afirmat ca a discutat cu presedintele Administratiei de Stat din Cernauti, Vladimir Culis, despre promovarea unui program intitulat „Turism fara frontiere în Bucovina”, care presupune punerea în valoare a cailor de transport din Bucovina istorica. De asemenea, se intentioneaza realizarea unui proiect ce prevede promovarea traditiilor si obiceiurilor din Bucovina istorica prin festivaluri de amploare, primul festival de acest gen, Festivalul Hutulilor, urmând sa fie organizat, în luna mai în regiunea Cernauti, unde se asteapta participarea a peste o suta de mii de oameni. 


Intră acum și în grupul de