PSD cere demisia primarului Lungu, pentru ca a mintit burdujenenii in privinta apei potabile


Intră acum și în grupul de

Consilierul local sucevean Ovidiu Dontu (PSD) i-a cerut demisia primarului în exercitiu al municipiului resedinta de judet, Ion Lungu, pe considerentul ca a mintit populatia cartierului Burdujeni atunci când a anuntat ca acestia au la robinete apa din sursa Berchisesti (râul Moldova). Ovidiu Dontu, a cerut într-o conferinta de presa, ca primarul sa recunoasca faptul ca actualmente apa de la robinetele celor din Burdujeni nu este doar din sursa Berchisesti, ci si din cea de la Mihoveni (râul Suceava). Consilierul PSD a luat mai multe mostre de apa de la robinetele locuitorilor din Burdujeni si le-a dus la analiza la laboratoarele Autoritatii de Sanatate Publica Suceava, de unde a reiesit foarte clar ca apa nu este 100 % din sursa Berchisesti. Social-democratii au dus la laborator si apa care este de la Berchisesti, de unde a rezultat, în urma analizelor chimice si a comparatiilor ca apa din Obcini are un grad de oxidabilitate (impuritati în apa) de 1,58, cea de pe Jean Bart de 3,47 (mai mult decât dublu), iar ceea ce se bea pe Calea Unirii – tot de 3,47.

La capitolul, CLOR lucrurile stau astfel: în Obcini este 0,47 , pe Jean Bart 0,70 (în conditiile în care maximul admis este de 0,50), iar pe Calea Unirii de 0,55. Cea de-a treia analiza, a conductivitatii (care releva ionii din apa) a reiesit ca în Obcini numarul este de 425, iar pe Jean Bart si Calea Unirii de 465, ceea ce, în opinia celor de la PSD, înseamna ca apa nu este din aceeasi sursa. 

Drept urmare, Ovidiu Dontu l-a acuzat pe primar ca a „mintit oamenii” atunci când le-a promis apa din Berchisesti, dar în realitate, la robinetele celor din Burdujeni curge o mixtura formata din apa de Berchisesti si apa de la Mihoveni. „Pe sucevean nu-l intereseaza ca apa de acum, de la robinete, are mai putin nisip decât avea cea dinainte. Daca Lungu era cinstit, venea în fata sucevenilor si spunea clar care este situatia. Asa, încearca doar sa pacaleasca oamenii si sa le fure votul pentru un nou mandat”, a mai spus Ovidiu Dontu, explicând ca primarul a încalcat o noua „porunca: Sa nu minti!”.


Intră acum și în grupul de