Societatea de transport public din Suceava… scoasa in strada


Intră acum și în grupul de

Dupa ce a primit o notificare din partea executorului judecatoresc, primarul Sucevei, Ion Lungu, a anuntat ca societatea de transport public local TPL SA Suceava va fi evacuata marti, din imobilele apartinând firmei Transport Auto SA Suceava, companie din cadrul holding-ului Atlassib. În cadrul unei conferinte de presa, edilul sef sucevean a precizat ca Primaria Suceava a reusit, în 16 ianuarie, sa corecteze, prin instanta, „o eroare materiala” prin care TASA Suceava si-a intabulat dreptul de proprietate pe teren apartinând municipalitatii.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a mentionat ca o parte din terenul folosit de TASA, aproximativ 1,5 hectare, intabulat pe aceasta firma, apartine municipalitatii si ca, în acest sens, printr-o hotarâre judecatoreasca din 16 ianuarie 2008, pe care nu a facut-o publica pâna în prezent din motive de strategie,  s-a reusit corectarea „erorii materiale” de la intabulare.

Acesta a spus ca astfel, TASA Suceava detine doar terenul de sub cladirile achizitionate, restul terenului fiind al municipalitatii si ca spera ca se va ajunge la o întelegere pentru folosirea spatiilor si terenului.

În momentul de fata, TPL Suceava functioneaza în aceeasi locatie în care a activat fosta societate de transport local, TPS Suceava, care a intrat în faliment, iar cladirile fostei societati, inclusiv platforma betonata din incinta unitatii, au fost vândute în 2005, prin Directia Finantelor Publice Suceava, firmei Transport Auto SA Suceava. Societatea de transport public local din Suceava avut un contract de închiriere a spatiului apartinând TASA, care însa nu a mai fost înnoit si a expirat, motiv pentru care, la începutul anului 2006, conducerea TASA nu a mai permis accesul în autobaza a autovehiculelor apartinând Consiliului Local Suceava.

Ulterior, prin instanta, TASA a fost somata sa se abtina de la orice actiune care ar duce la împiedicarea functionarii serviciului public de transport local de calatori.

Totodata, instanta a obligat TASA Suceava  sa procedeze la restabilirea situatiei anterioare si sa permita TPL accesul si folosinta bunurilor proprii.

Tot prin instanta, TASA Suceava a obtinut dreptul sa foloseasca cele zece cladiri cumparate.


Intră acum și în grupul de