Primaria ofera mai putin decat ar vrea constructorii din Suceava, pentru modernizarea Pietei Mici


Intră acum și în grupul de

Primaria Suceava va fi nevoita sa reia, pentru a treia oara consecutiv, licitatia privind stabilirea executantului pentru modernizarea Pietei Mici din cartierul George Enescu. Si asta, pentru ca firmele constructoare care au participat la primele sedinte de licitatie, au venit cu oferte financiare peste cea de 7 miliarde de lei vechi, stabilita prin indicatorii tehnico-economici initiali ai investitiei.  

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ca la cea de-a doua licitatie, tinuta saptamâna aceasta, au participat trei firme – „AGACON”, „TIMPROD” si „SOCONI”, toate din Suceava. Acesta a spus ca „AGACON” vroia sa modernizeze Piata din George Enescu în schimbul sumei de 8,8 miliarde de lei vechi, „TIMPROD” cu 10 miliarde, iar „SOCONI” cu 12 miliarde.  

Ion Lungu a mentionat ca este foarte posibil ca indicatorii aprobati initial sa fie revizuiti daca nici la cea de-a treia licitatie nu vor exista oferte care sa se încadreze în prevederile bugetare.

Pe de alta parte, poate fi vorba si despre o strategie a firmelor constructoare care doresc sa-si împarta „potul” de la Primarie în contextul în care toate trei tin la pret, iar apoi cea câstigatoare va lucra în sub-antrepriza cu celelalte doua.


Intră acum și în grupul de