Handbal. Liga Nationala : Universitatea a pierdut la limita. Lupta pentru cupele europene s-a incins!


Intră acum și în grupul de

HC Odorhei – CS Universitatea Suceava 29 – 28

Avertizati înca de la meciul din turul campionatului de forta sucevenilor, handbalistii de la HC Odorhei au reusit sa se impuna duminica, în fata Universitatii. Plecati la Odorheiul Secuiesc cu gânduri mari, handbalistii lui Petru Ghervan au pierdut confruntarea cu echipa locala, scor 29-28, într-un meci contând pentru etapa a XXII-a. Astfel, dorinta tehnicianului sucevean de a obtine 6 puncte din ultimele cinci etape va fi tot mai greu de realizat. Din actuala editie a Ligii Nationale au mai ramas patru runde, care anunta un program infernal pentru suceveni. Chiar daca au pierdut, universitarii ramân pe locul cinci în clasament, întrucât Minaur Baia Mare a fost învinsa la Tg. Jiu, iar CSM Medgidia a facut meci egal, acasa, cu Steaua. CS Universitatea, Minaur Baia Mare, HC Odorhei si CSM Medgidia formeaza cvartetul echipelor cu 25 de puncte care ataca locurile de cupa europeana.

Gazdele au început bine meciul de ieri si în minutul 8 aveau un avantaj de doua goluri, scor 6-4. Cu Milutin Lucici, Ovidiu Mihaila, Talas Huba si Vasile Adrian reveniti dupa accidentari si cu un public care i-a împins de la spate, harghitenii au reusit sa ia avans. În minutul 13, tabela arata 9-6 în favoarea lor, însa sucevenii au raspuns printr-o serie de atacuri bune restabilind egalitatea, scor 11-11 în minutul 19. Mai mult, elevii lui Petru Ghervan au trecut la conducerea scorului, 12-14, când mai erau opt minute de joc din prima repriza. Au urmat însa patru reusite ale handbalistilor lui Constantin Stefan si la pauza a fost 16-14.

Debutul reprizei secunde a apartinut tot gazdelor, care au avut trei goluri avans pentru ca, în ultimul sfert de ora, diferenta sa creasca la patru goluri, scor 25-21. Sucevenii nu au renuntat la lupta si dupa ce în ultimele cinci minute erau condusi cu 29-25, s-au apropiat amenintator de harghiteni. Din pacate, Adrian Mitrea a ratat o aruncare de la 7 metri, iar scorul final a fost 29-28.

O victorie la limita a gazdelor, care au egalat la puncte pe Universitatea Suceava, însa Bibirig&co. au un golaveraj superior.  

Pentru suceveni au marcat: Bibirig (4), Bursuc (1), Chirut (3), Adomnicai (8), Gavriloaia (4), Tutu (1), Mitrea (4), Bradatan (1) si Ignat (2).

„  A fost un meci în care gazdele ne-au condus în cea mai mare parte a timpului, dar nu au reusit sa se distanteze decisiv. Din pacate nu am stiut sa gestionam asa cum trebuie unele momente ale partidei si am pierdut. Ei au practicat un joc destul de barbatesc si au avut un public care i-a ajutat foarte mult”, a declarat antrenorul Petru Ghervan, la finalul meciului.

În etapa a XXIII-a, CS Universitatea Suceava va primi vizita Stiintei Bacau, într-un meci care se anunta decisiv pentru Europa.

Rezultate strânse
 

Etapa a XXII-a nu a fost lipsita de surprize. Uztel Ploiesti, echipa retrogradata deja în esalonul secund, a învins pe teren propriu pe Poli Izometal Timisoara, banatenii fiind si ei cu un picior în Divizia A.

O alta formatie aflata în suferinta, Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu a dispus la limita de Minaur Baia Mare, scor 31-30 si maramuresenii, una dintre contracandidatele sucevenilor la Cupa Challenge, ramân cu 25 de puncte, în timp ce gorjenii se distanteaza la patru puncte de primul loc retrogradabil.

Campioana HCM Constanta nu a avut deloc probleme în disputa cu „lanterna rosie” Romvag Caracal.

La Medgidia, CSM din localitate, a scos un punct din confruntarea cu Steaua MFA Bucuresti. 


Intră acum și în grupul de