Seful ASP spune ca pentru analizele apei potabile, nu e necesara consultarea Comitetului director


Intră acum și în grupul de

Dupa scandalul provocat de declaratiile consilierului local Ovidiu Dontu, care a precizat joia trecuta, într-o conferinta de presa, ca apa care curge la robinetele burdujenenilor nu este suta la suta din sursa Berchisesti, asa cum sustine primarul Ion Lungu, au urmat o serie de comentarii.

Dontu a precizat si ca a luat câteva mostre de apa de la Burdujeni si le-a dus la laboratorul ASP pentru analiza, rezultatele aratând ca exista impuritati în apa.

Potrivit adjunctului ASP Suceava, Alexandru Lazareanu, aceste probe i-au fost aduse domniei sale pentru a le duce la laborator, ceea ce a declansat un alt val de comentarii. Alexandru Lazareanu a mai spus ca dupa acest episod, angajatii institutiei au fost informati de directorul executiv interimar ca la ASP nu se mai lucreaza probe de apa pentru populatie, fara consultarea Comitetului director al institutiei.

„Lasând la o parte faptul ca o asemenea afirmatie reprezinta o ineptie de care ma dezic în mod categoric, ceea ce am dorit sa transmit colegilor din ASP Suceava este demonstrat de adresa cu nr. 3426/04.04.2008 pe care am semnat-o si în care am mentionat foarte clar faptul ca recoltarea probelor de apa din reteaua de distributie se face numai de catre personalul specializat al ASP Suceava, aceasta în scopul respectarii bunelor practici de laborator si al evitarii antrenarii institutiei noastre în situatii conflictuale nedorite. Doresc sa informez si sa amintesc populatiei ca ASP Suceava efectueaza investigatii de laborator pentru probe de apa din retea si la solicitarea populatiei, contra cost, dar în conditiile unei recoltari corecte, cu personal specializat”, a replicat marti, seful interimar al ASP Suceava, Odette Nicolae.


Intră acum și în grupul de