Prefectul de Suceava se disculpa de acuzatiile de partizanat politic aduse de PSD


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a reamintit marti, ca a rugat competitorii sa evite atragerea Prefecturii în actiunile politice si ca se simte obligat sa raspunda PSD, întrucât acuzatiile care i s-au adus, de partizanat politic, sunt „grave”.

Vicepresedintele PSD Suceava, Ovidiu Dontu- candidatul PSD pentru functia de primar al Sucevei, a declarat, într-o conferinta de presa, ca prefectul Orest Onofrei s-a implicat de partea PD-L într-o disputa cu PSD privind calitatea apei potabile din cartierul sucevean Burdujeni si a amenintat un director al ASP Suceava cu demiterea pentru ca ar fi intermediat analizarea unor probe de apa.

Vicepresedintele PSD Suceava a mai spus ca directorul de cabinet al prefectului, Iuri Gagarin Costache, a fost în 2004 si este si acum consilierul politic al primarului Sucevei, Ion Lungu, care candideaza pentru un nou mandat din partea PD-L si a spus ca, potrivit unor extrase din ultimul raport al Curtii de Conturi privind activitatea Prefecturii, directorul de cabinet al prefectului ar fi primit prime de 238 de milioane de lei vechi.

Prefectul de Suceava a precizat marti, ca a fost sesizat ca directorul adjunct al ASP Suceava, Alexandru Lazareanu, si-a depasit atributiile de serviciu si ca a constatat ca acesta a încalcat deontologia profesionala si ca poate fi acuzat chiar de abuz în serviciu. Un alt aspect pe care Orest Onofrei a dorit sa îl lamureasca a fost cel privitor la directorul sau de cabinet, care,  spune prefectul, nu se ocupa de campania electorala a niciunui candidat si a subliniat ca acesta a primit prime potrivit legislatiei, de aproape 300 de lei în 2006 si de aproximativ 500 de lei în 2007.

Prefectul Onofrei spune ca vicepresedintele PSD Suceava fabuleaza când vorbeste de existenta unui raport al Curtii de Conturi în care sa fie identificate prime catre directorul de cabinet în suma de 238 de milioane de lei. Acesta a adaugat ca ultimul raport al Curtii de Conturi nu a evidentiat nereguli în activitatea Prefecturii si i-a dat descarcare de sarcina.

Vicepresedintele PSD Suceava, Ovidiu Dontu, a solicitat luni, demisia „la pachet” a prefectului si directorului lui de cabinet si a anuntat ca va informa despre aceasta situatie atât Guvernul, cât si Corpul de Control al premierului. În opinia acestuia, prefectul de Suceava a încalcat echidistanta politica, motiv pentru care trebuie sa fie demis, iar în actualele situatii, nu sunt asigurate conditii echitabile pentru toti candidatii.

Presedintele PSD Suceava, Gavril Mîrza- presedinte si al CJ Suceava, a evitat marti, sa comenteze cererea vicepresedintelui organizatiei, aratând ca nu doreste sa altereze relatia institutionala dintre Prefectura si Consiliul Judetean. 


Intră acum și în grupul de