Italienii din regiunea Abruzzo, interesati sa stabileasca legaturi cu producatorii de dulciuri din judet

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca o delegatie italiana din regiunea Abruzzo, formata din 15 persoane, din care sase antreprenori doreste sa stabileasca legaturi cu producatori de dulciuri din judetul Suceava. Delegatia italiana va sta în judetul Suceava o saptamâna, reprezentantul Regiunii Abruzzo, consilierul regional Angelo Di Paolo, având o serie de întâlniri de lucru cu partea româna, urmând sa fie definitivate doua proiecte importante, „CARNIS” , care urmareste transferul de experienta din partea italiana si adaptarea la conditiile românesti, în vederea identificarii unei rase de bovina de carne care sa fie certificata ca fiind marca „Bucovina”,  „Cartofi de samânta”, prin care se urmareste ca producatorii din judetul Suceava sa aiba posibilitatea sa vânda atât cartofi de samânta, cât si cartofi de consum si pe piata italiana.  

Vor mai fi discutate proiectele „Muzica si teritoriu”, ce prevede organizarea unor campus-uri internationale pentru tineri muzicieni, iar judetul Suceava va fi reprezentat de Scoala de Arta „Ion Irimescu” din Suceava, si proiectul „Curs de formare – De la politicile comunitare la activarea Grupurilor de Actiune Locala LEADER în România”, ce presupune identificarea grupului de cursanti, care va fi instruit pentru fundamentarea unor proiecte de dezvoltare rurala.  

Nu vor fi excluse discutiile despre proiectul „Hanurile Europei Rurale”, care are ca obiectiv general promovarea zonei rurale prin produse specifice si oferte turistice, în cadrul unei retele proprii de Hanuri, care vor functiona ca adevarate ambasade a lumii rurale pe pietele interne, regionale, nationale si internationale.

Mai trebuie precizat ca între cele doua regiuni au fost începute demersurile pentru înfratiri între Frasin si Capistrelo, Sucevita si Morino, Galanesti si Vicenzo, Panaci si Civita D’Atino, precum si Dorna Candrenilor – Canistro.