O noua editie in campania de colectare a „harburilor” electrocasnice nefunctionale


Intră acum și în grupul de

Sucevenii se pot debarasa în mod gratuit de aparatele electronice vechi, nefunctionale, sâmbata, 19 aprilie. Dupa editia de la începutul lunii noiembrie 2007, unde pe teritoriul municipiului s-au colectat 3.500 kg de „hârburi”, Primaria Suceava repeta actiunea, astfel locuitorii municipiului Suceava pot scapa de aceste deseuri aducându-le la punctele de colectare a deseurilor menajere, acestea urmând a fi luate de angajatii Rosal. Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat joi, în cadrul unei conferinte de presa, ca la sediul institutiei va functiona un dispecerat pentru a prelua solicitarile populatiei în vederea colectarii si transportului electrocasnicelor vechi.

La etapa anterioara, o nota proasta a avut-o faptul ca anumiti cetateni, în majoritate de etnie roma, s-au mobilizat si au ridicat o parte a deseurilor depuse în punctele stabilite, pe care le-au transportat cu carute în zona gospodariilor proprii, aceasta pentru a le dezmembra si a colecta fierul în principal, netinând cont de riscul la care se expun ei si ceilalti cetateni din zona prin împrastierea si abandonarea componentelor – substantelor periculoase continute de aceste deseuri.

Seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, atragea atentia ca populatia trebuie constientizata asupra importantei predarii în vederea eliminarii conform cerintelor actuale a acestor deseuri, aceasta mai ales datorita faptului ca în structurile lor sunt si anumiti compusi periculosi pentru sanatatea oamenilor si a factorilor de mediu. 


Intră acum și în grupul de