FOTBAL liga I : CFR Cluj a castigat un derby mimat de giulesteni


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj – Rapid Bucuresti 1 – 0
Cel mai asteptat meci al zilei de duminica a adus o mare dezamagire pentru iubitorii fotbalului din Liga I. „Derby-ul” CFR Cluj – Rapid a fost lipsit în totalitate de faze spectaculoase, cel putin de partea giulestenilor, si s-a încheiat cu victoria celor care aveau cea mai mare nevoie de puncte pentru a ramâne în cursa pentru câstigarea campionatului.

CFR Cluj a început meciul aruncându-se în atac, Dani Coman intervenind în ultima faza pentru a respinge mingea din fata lui Semedo. Rapidul a raspuns prin lovitura libera batuta de Emil Dica, dar Tony s-a opus balonului trimis în careul gazdelor. Apoi a venit rândul lui Cadu sa rateze o lovitura de cap, care a trecut peste transversala, dupa ce mingea fusese centrata în prealabil de Manuel Jose. Clujenii au continuat sa construiasca, profitând de faptul ca Rapid nu intrase înca în joc, Dani Coman iesind de
 aceasta data pâna la 25 de metri, pentru a respinge din fata aceluiasi Semedo, în minutul 19.

Nuno Claro a fost „întins” abia dupa 20 de minute de joc, el intervenind prompt la sutul lui Bozovici, care profitase de o greseala a fundasului Tony pentru „a pune mâna” pe minge. Chiar daca Boya a dat sperante giulestenilor în minutul 32 la o patrundere pe partea dreapta, faza s-a mutat imediat la poarta Rapidului, acolo unde inepuizabilul Coman a mai intervenit înca o data magistral, în fata lui Ruiz. Cinci minute mai târziu, clujenii au reusit sa introduca balonul în poarta, dar centralul Hategan a anulat golul, pe motiv de fault asupra portarului.

Imediat dupa reluarea jocului, CFR Cluj a reusit sa dea lovitura prin Diego Ruiz. Atacantul sud-american si-a trecut în cont primul gol în Liga I, el marcând în minutul 47 cu o lovitura puternica de cap, dupa o centrare venita din corner. În schimb, Rapidul nu a putut profita de lovitura executata de la coltul terenului trei minute mai târziu, Emil Dica trimitând slab un balon, direct în bratele portarului advers. Giulestenii au continuat sa joace foarte lent, lipsind cu desavârsire la finalizare, iar CFR Cluj s-a retras în aparare, pentru a putea folosi arma preferata: contraatacul.

Tony a profitat de spatiile lasate libere pe benzi, iar dupa o cursa în „viteza a sasea” a centrat pentru Semedo, care a ratat de la marginea careului, în minutul 60. Meciul a continuat în aceeasi directie, rapidistii aratând suspect de neputinciosi, chiar daca erau condusi pe tabela de marcaj. Nou?intratul Fabbiani a vrut sa mareasca avantajul echipei sale în minutul 77, dar Coman a intervenit providential, respingând din fata atacantului o noua minge care vroia sa intre în plasa. Cam singurul jucator care s-a opus cu vehementa atacurilor clujene, acelasi Dani Coman, a revenit în prim?plan cu sase minute înainte de final, respingând sutul lui Culio. Argentinianul a patruns în careu dupa ce a fost „scapat” de apararea bucurestenilor, însa lovitura sa nu a dublat avantajul.

Marius Constantin a încercat sa stearga din prestatia execrabila a Rapidului, dar sutul sau trimis puternic de la distanta, în minutul 86, a fost retinut de Nuno Claro în doi timpi, cu oarecare emotii. Dupa mai multe actiuni la poarta giulestenilor, centralul a pus punct unui derbi care a semanat mai mult cu un antrenament al celor de la CFR Cluj. Elevii lui Andone au câstigat astfel meciul cu scorul de 1-0, rezultat care îi pastreaza în lupta pentru titlu, dar cu un oarecare „ajutor” primit din partea „fratilor ceferisti”, care nu au aratat mai nimic în meciul de duminica seara.

CFR Cluj: Nuno Claro – Panin, Sousa, Cadu, Tony, Culio (Peralta, 88) – Muresan, Dani, Manuel Jose – Semedo (Fabbiani, 70), Diego Ruiz (Dubarbier, 76). Antrenor: Ioan Andone

Rapid: Coman – Sapunaru, Maftei, Constantin, Leonard (Buga, 62) – Dica (Herea, 69),  Grigore, Lazar, Bozovic – Boya, Burdujan (Joao Paolo, 52). Antrenor: Marian Rada

 

Pandurii Tg. Jiu – Unirea Urziceni 1 – 1

pandurii Pandurii Târgu Jiu sperau la cea de-a saptea victorie consecutiva din acest miniretur, dar socotelile de pe teren propriu au fost încurcate de Unirea Urziceni, care a reusit sa smulga un egal pe final de meci.

Partida a început destul de echilibrat, Pandurii având o posesie mai buna la început. Laszlo Balint putea deschide scorul în minutul sase, dar lovitura sa de cap a trecut pe lânga poarta, dupa ce balonul fusese centrat excelent de Brandan. Exact aceeasi poveste s-a repetat peste un sfert de ora, Unirea Urziceni nereusind sa profite de baloanele trimise în careul advers. Replica gazdelor a venit abia în minutul 27, dar sutul trimis de Florin Stânga a fost retinut cu siguranta de Arlauskis. Vasilache si Ilie Iordache au încercat sa strapunga apararea adversa, dar defensiva organizata de antrenorul Dan Petrescu a fost într-o zi mare. Orac putea sa-si treaca numele pe tabela în minutul 37, însa a ratat inexplicabil fata în fata cu portarul advers. Alexandru Piturca a trimis si el cu capul o minge peste poarta lui Arlauskis, din careul mic, dupa ce balonul sutat puternic de Orac a ajuns cu mult noroc în fata sa.

Cea de-a doua repriza a început într-un ritm destul de lent, cele doua echipe multumindu-se cu un joc de uzura la mijlocul terenului. Alexandru Piturca a spart în cele din urma gheata în minutul 66, cu un sut care a intrat în poarta fix sub transversala. Bucuria gorjenilor a durat numai zece minute, Bilasco egalând cu un balon trimis pe lânga portarul Mingote, dupa ce Bogdan Stancu i-a pasat excelent. Chiar daca Unirea Urziceni a fortat în atac, elevii lui Dan Petrescu nu au reusit sa mai înscrie pâna la final, meciul terminându-se la egalitate, cu scorul de 1-1.

Pandurii: Mingote – Djakpa (Cardoso, 44), Chibulcutean, Alin Rus, Popete – Iordache, Fl.Stânga (Stromajer, 62), Vancea, Vasilache (Pacurar, 52) – Orac, Al. Piturca. Antrenor: Eugen Neagoe

Unirea: Arlauskis – Balint, Galamaz, Munteanu, Rusu – Petre (Bogdan Stancu, 69), Brandan (Apostol, 69), Negru (Gomez, 46), Constantin – Bilasco, Onofras. Antrenor: Dan Petrescu

 
Poli Iasi – UTA Arad 4 – 1

Partida ce s-a disputat duminica în „Copou” a dat fanilor ieseni mari motive de bucurie, elevii lui Ionut Popa spulberând UTA cu scorul de 4-1. Aradenii au parasit terenul dezamagiti, visul lor de a ramâne în primul esalon fiind darâmat de reusitele lui Cristea si Bâlba.

UTA a plusat în atac înca din startul partidei, dar golul marcat de aradeni în minutul 10 a fost anulat pe motiv de ofsaid. Moldovenii au revenit însa în joc, reusind sa deschida scorul noua minute mai târziu, când Andrei Cristea a transformat fara emotii un penalti. Fostul atacant al Stelei a reusit dubla în minutul 23, marcând cu un sut din marginea careului, la coltul scurt. Oliveira a încercat sa reduca din diferenta pe finalul primei reprize, dar lovitura libera batuta de el nu a schimbat scorul de pe tabela.

Partea a doua a debutat în forta, Branet intervenind magistral la un balon trimis de aradeni. Dar cum în fotbal ocaziile se razbuna, Bâlba a marcat de doua ori, în minutele 56 si 59. Primul gol a venit dupa un sut din afara careului, iar la cea dea doua reusita atacantul l-a driblat pâna si pe Tudor. Poli Iasi a mai scazut apoi din turatie, iar elevii lui Gabi Stan au încercat o revenire miraculoasa pe final. În minutul 87, Branet a aparat penaltiul executat slab de Oliveira, dar Roszel a reusit golul de onoare în prelungiri. Cu patru minute dupa timpul regulamentar de joc, UTA a mai înscris o data, dar si acest gol a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Centralul Tudor a pus apoi capat unei partide de senzatie, în care golurile au încântat publicul prezent la stadion. UTA îsi face bagajele pentru esalonul secund, iar Ionut Popa si-a mai trecut un succes de poveste pe teren propriu.

Poli Iasi: Branet – Pecnik, Munteanu, Onut, Homei – Paruolo, Naidin, Milea, Miclea – Cristea, Bâlba. Antrenor: Ionut Popa

UTA: Tudor – Buican, Balan, Marincau – Fl. Dan, Oprita (Iulian Stefan, 81), Todea, Oliveira, Simao – Hora, Baltoi. Antrenor: Gabi Stan

 
Farul Constanta – FC Vaslui          2 – 1

Farul FC Vaslui continua forma proasta din ultima perioada, de data aceasta elevii lui Emil Sandoi cazând „prada” la malul Marii Negre, acolo unde Farul a reusit sa îsi adjudece trei puncte importante pentru lupta împotriva caderii în esalonul secund.

„Rechinii” si-au început atacul înca de la debutul partidei, William si Bacila ratând câte o ocazie din preajma careului mare. Raspunsul moldovenilor a venit imediat, prin Matei, dar sutul sau nu a putut aduce nicio modificare pe tabela. Ofensiva gazdelor a dat roade în minutul 29, Hugo Luz facând târziu pasul la ofsaid, iar Marius Nae a trimis cu capul în plasa, dupa o centrare perfecta a lui Gosic. Vasluienii au încercat apoi sa construiasca mai mult, dar eforturile lor nu i-au adus pâna în apropierea buturilor aparate de Curca, apararea constantenilor facând fata cu brio atacurilor adverse. Frunza a fost singurul care s-a chinuit sa aduca egalarea pentru echipa antrenata de Sandoi, dar coechipierii sai nu au fructificat niciuna dintre centrarile trimise de el.

Dupa iesirea de la cabine, Farul a facut pasul înapoi, iar vasluienii au profitat, încercând mai multe actiuni ofensive. Marius Matei a încercat un sut peste poarta, în minutul 53, fiind urmat de Sorin Frunza, care l-a „întins” pe Curca, cinci minute mai târziu. Golul a fost marcat în cele din urma de gazde, care au dus scorul la 2-0 în minutul 64, Gerlem trecându-si numele pe tabela de marcaj cu un sut plasat în dreapta lui Haisan. N’Doye a încercat sa reduca din diferenta, cu o pasa trimisa lui Marius Matei, dar sutul atacantului a trecut peste poarta. Acelasi N’Doye a încercat apoi o actiune pe cont propriu, însa dupa ce a driblat doi adversari a fost blocat de Barbu. Vasluienii au marcat golul de onoare cu trei minute înainte de fluierul de final, Ljubinkovic transformând fara emotii penaltiul acordat dupa ce Nanu a respins cu mâna o minge trimisa în suprafata de pedeapsa.

Meciul s-a terminat cu scorul de 2-1 pentru gazde, Farul asigurându-si astfel trei puncte extrem de importante în lupta pentru salvare de la retrogradare.

Farul: Curca – Maxim, Barbu, Farmache – Patrascu, Voiculet, Ben Teekloh, Todoran (Marius Nae, 12), Bacila – Gosici (Nanu, 67), Gerlem (Pacuraru, 92). Antrenor: Ion Marin
FC Vaslui: Haisan – Panait, Buhus (Dobos, 76), Mardare, Hugo Luz – Frunza, N’Doye (Buhaescu, 86), Ljubinkovic, Gheorghiu (Balace, 60) – Matei, Temwanjera. Antrenor: Emil Sandoi


Intră acum și în grupul de