Cifra de scolarizare pentru noul an – in crestere cu 18 clase de-a IX-a la licee


Intră acum și în grupul de

MECT a aprobat aproape în totalitate planul de scolarizare propus de ISJ Suceava pentru anul scolar urmator, mai putin 7 clase la specializarea textile si 5 la mecanica, deoarece aceste meserii nu prea mai sunt solicitate pe piata muncii. Potrivit sefului ISJ Suceava, prof. Petru Carcalete, au fost aprobate 197 clase de-a IX-a, la licee, cu 18 mai multe decât au functionat în anul precedent, si 107 la SAM, cu 9 mai putine. Acesta a precizat ca anul acesta planul de scolarizare la nivelul judetului este facut mai bine din punct de vedere al repartizarii teritoriale, astfel încât sa cuprinda într-o forma de învatamânt toti copiii care termina clasa a VIII-a.  

Pentru anul scolar urmator, au fost aprobate si specializari noi la unele scoli, cum ar fi matematica-informatica, la Colegiul “Samuil  Isopescu”, o clasa de stiinte sociale cu predare a limbii materne polona, la Grupul Scolar “Alexandru cel Bun” Gura Humorului, si o clasa de bilingv-spaniola, la Colegiul National “Petru Rares”. Si anul acesta a fost prinsa în plan o clasa de-a IX-a la profil umanist, cu predare partiala în limba ucraineana, la Grupul Scolar „Latcu Voda” din Siret, care se adauga celei înfiintate anul trecut, precum si clasei de-a XI-a la  profilul matematica-informatica cu predare în ucraineana.  
Seful ISJ Suceava a mai precizat ca planul de scolarizare din anul scolar precedent a fost realizat în proportie de 97%. Din cele 181 de clase de-a IX-a aprobate, nu s-au realizat 2, la licee, iar la SAM, din cele 146 s-au realizat 116. La frecventa redusa, din cele 9 clase aprobate de minister s-au realizat doar 3. 


Intră acum și în grupul de