Gheorghe Flutur din Poieni Solca – scos de Tribunalul Suceava din „jocul” alegerilor uninominale la sefia CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Biroul Electoral Judetean Suceava a anuntat, marti, ca Tribunalul Suceava a respins candidatura la functia de presedinte al Consiliului Judetean Suceava, din partea PNDC, a lui Flutur Gheorghe, originar din Poeni-Solca, motivul invocat de instanta fiind nerespectarea statutului partidului privind desemnarea candidaturii. Prin intermediul unui comunicat de presa semnat de presedintele BEJ Suceava, judecator Gabriela Rata si de loctiitorul presedintelui, judecator Cristinel Grosu, se precizeaza faptul ca Tribunalul Suceava a respins candidatura lui Gheorghe Flutur din partea PNCD pentru presedintia CJ Suceava dupa ce a constatat ca nu s-au respectat dispozitiile Statutului PNCD. Decizia Tribunalului mai contine si motivul ca presedintele organizatiei judetene Suceava a PNDC, Ovidiu Ilisei, nu a fost împuternicit de Biroul executiv judetean sa depuna aceasta candidatura.  

BEJ Suceava a tinut sa precizeze în comunicat, ca la înregistrarea candidaturilor, birourile de circumscriptie electorala au obligatia de a verifica îndeplinirea conditiei formale potrivit careia propunerile de candidati se fac de partidele politice „sub semnatura conducerii organizatiei judetene ale acestora”. Mai exact, acestea nu au obligatia de a cunoaste statutele partidelor politice.

Comentariile cu privire la gestul lui Ilisei de a-si pune un candidat cu nume asemanator cu cel al senatorului Flutur vor mai continua în presa, însa este de asteptat ca autoritatile sa se sesizeze si cu privire la posibilele încalcari ale Codului Penal în momentul depunerii candidaturii PNDC, contestatia formulata de Ovidiu Ilisei la adresa propriului candidat, si motivele invocate în vederea anularii candidaturii lui Flutur de la Poieni-Solca, echivalând cu un auto-denunt prind falsul si uzul de fals. 


Intră acum și în grupul de