Handbal, Cupa Challenge : UCM Resita are prima sansa la castigarea Challenge Cup


Intră acum și în grupul de

Scorul înregistrat duminica seara în Austria îl multumeste nu numai pe Aihan Omer, ci si pe tehnicianul Universitatii Suceava, Petru Ghervan, care crede ca UCM Resita este favorita clara în returul cu Alpla Hard.

UCM Resita a avut sansa sa rezolve înca din prima mansa problema câstigatoarei din acest an a Challenge Cup, în deplasarea din Austria. Românii îsi pastreaza însa sansele sa tina înca un an în vitrina trofeul câstigat în 2007, desi au fost învinsi la limita, 28-29, de Alpla Hard. Un rezultat care da mari sperante si celor trei formatii care lupta pentru locurile 5-6 în Liga Nationala: CS Universitatea Suceava, Minaur Baia Mare si HC Odorhei, care spera sa participe în sezonul urmator al acestei competitii europene.

În fata unei sali care îsi încuraja frenetic favoritii, resitenii au început meciul în forta, iar pâna în minutul 24 s-au aflat în avantaj mai mereu. Din pacate, austriecii au revenit de la 10-12, ba chiar neobositul Moszczynsky a adus Alpla la conducere. Elevii lui Aihan Omer au reusit însa sa intre la cabina cu un rezultat de egalitate, 14-14.

Repriza a doua a schimbat însa situatia si se parea ca austriecii vor câstiga detasat. În minutul 34, ei aveau un avans de trei goluri. Numai ca resitenii au gasit resursele necesare si au preluat conducerea, 21-20. Bucuria a fost însa de scurta durata. Egal, apoi gazdele trec în avantaj. Revine din nou UCM, dar nu mai are acelasi suflu ca în prima parte. Lasa spatii mari în defensiva, iar puternicii jucatori de la Alpla înscriu cu suturi de la noua metri, profitând de lipsa blocajului.

Pe final, baietii lui Omer par sa cada de tot. Echipa austriaca practica un joc dur si se distanteaza din nou la trei puncte. Era 29-26 si se anunta un retur infernal. Din fericire, resitenii au înscris de doua ori consecutiv, apropiindu-se la doar un gol. Tabela a încremenit la 29 – 28 pentru austrieci, dar UCM porneste cu prima sansa în mansa decisiva, când se va juca cu trofeul pe masa. Returul va avea loc duminica, 11 mai, de la ora 21!

“Resita a pierdut la un gol, astfel ca returul va începe practic de la 1-0 pentru austrieci. Un avantaj infim pentru acestia. Consider ca UCM este favorita clara în retur. Sunt peste austrieci din toate punctele de vedere”, a declarat Petru Ghervan, imediat dupa turul finalei Challenge Cup.  

Tehnicianul Universitatii Suceava crede ca în etapa de duminica, în care formatia sa nu a evoluat, s-au înregistrat rezultate normale. “Poate faptul ca noi am jucat mai repede partida cu UCM Resita ne-a determinat sa fim mai circumspecti. Medgidia a pierdut cu HCM si constantenii si-au asigurat locul secund. Cu noi vor juca doar pentru palmares. HC Odorhei a pierdut la Steaua si cred ca ei sunt interesati mai mult de o participare în Cupa României, iar Minaur Baia Mare a învins pe CSM Oradea. Noi vom merge la Constanta sa ne jucam sansa si poate vom veni de acolo cu punct sau puncte”, a mai spus Petru Ghervan.

CS Universitatea va juca ultimul meci din acest sezon al Ligii Nationale, duminica, 11 mai, la Constanta cu HCM din localitate. 

De la 1 iulie, cei doi juniori de la LPS Piatra Neamt, Florin Acatrinei si Matei Serban vor fi ai Universitatii Suceava. Interul dreapta Florin Acatrinei si pivotul Matei Serban, ambii nascuti în anul 1989, s-au pregatit în iarna alaturi de “studentii” lui Petru Ghervan pâna la plecarea acestora în cantonamentul de la Baile Felix. Cei doi juniori nemteni s-au întors la Piatra Neamt, ei fiind elevi în clasa a XII-a, iar dupa sustinerea examenului de bacalaureat vor veni la Suceava, din toamna urmând sa evolueze pentru universitari.  

Antrenorul Petru Ghervan a precizat ca mai are în vedere câtiva jucatori pe care ar dori sa-i aiba sub comanda din sezonul urmator, dar nu a dorit sa dea nume. “Este prematur sa zic acum niste nume. Nu ar fi bine nici pentru club, întrucât sunt jucatori cautati si de alte echipe”, a precizat antrenorul “studentilor”. Cert este ca Petru Ghervan îsi doreste sa întareasca echipa suceveana pe cel putin doua posturi: inter stânga si extrema dreapta. “Printre jucatorii vizati pentru a fi transferati la Suceava se numara si doi handbalisti straini, componenti ai unei echipe nationale”, s-a rezumat sa spuna Petru Ghervan.


Intră acum și în grupul de