Declaratiile facute de Gheorghe Flutur la Bucsoaia, tulbura in continuare apele din politica suceveana


Intră acum și în grupul de

Într-un comunicat de presa, PNL Suceava cere senatorului Gheorghe Flutur sa-si motiveze declaratiile sale dintr-un discurs public la Bucsoaia, în care a facut o conexiune explicita între România anului 2008 si România anului 1937, între situatia actuala si situatia impusa de Regele Carol II si Comandantul Strajeriei Tarii, Teofil Sidorovici. PNL Suceava reaminteste ca, anterior, senatorul Flutur a declarat, tot public, ca va face din judetul Suceava o „regiune autonoma”. „Regiune autonoma în ce sens? În plus, domnul Flutur a declarat public ca va fi un fel de „Prim-ministru” al judetului Suceava, întrucât oricum este pregatit sa fie mai mult decât un ministru! Oare omite domnul Flutur ca în România avem o Constitutie si ca ea statueaza ca în aceasta tara exista o singura functie de „Prim-ministru”, indiferent care ar fi persoana ce o detine la un moment dat?”, se întreaba PNL Suceava.

Senatorul PD-L este întrebat în comunicat cât de departe va ajunge cu declaratiile si intentiile sale politice. „Sunteti sau nu constient, domnule Gheorghe Flutur, de gravitatea si implicatiile declaratiilor dumneavoastra publice? Va identificati, poate, domnule Gheorghe Flutur, în calitate de membru al clasei politice din România, cu ipostaza domnului Jorg Haider din Austria anului 1991? Va considerati sau nu, domnule Gheorghe Flutur, un „nou Haider” în varianta româneasca? Veti recurge sau nu, domnule Gheorghe Flutur, la orice instrumente si mijloace pentru a obtine o pozitie politica, indiferent de pretul pe care va trebui sa îl platim cu totii ulterior?”, se întreaba PNL Suceava.

În acelasi comunicat de presa, PNL Suceava subliniaza ca ignorarea „lectiilor” pe care le ofera istoria mai „veche” sau mai „recenta” este la fel de periculoasa pentru România ca si pentru oricare alta tara membra UE, si ilustreaza cu una dintre „lectiile” de acest tip, relativ mai recenta, care s-a consumat acum câtiva ani în Austria, membra UE. Astfel, PNL Suceava reaminteste ca, în anul 2000, dupa ce Partidul Libertatii din Austria, condus de Jorg Haider, a reusit sa ajunga la guvernare, toate celelalte 14 state membre UE au adoptat o atitudine de izolare a lui Jorg Haider , cât si de „sanctionare” formala si informala a Guvernului, fiind instituit un „cordon sanitar” fata de coalitia de guvernare, iar Haider a fost nevoit sa se retraga atât din guvern, cât si din fruntea partidului. PNL Suceava arata ca Jorg Haider si Austria au trebuit sa plateasca un „pret” pentru anumite simpatii ale lui Haider fata de ideile socialismului nationalist, dupa ce în 1991, o remarca favorabila fata de politicile de angajare a fortei de munca, politici la care a recurs Germania nazista în anii 1930.  

Pe de alta parte, PD-L Suceava arata ca asista „cu surprindere si cu dezgust” la continuarea actiunii de dezinformare si de manipulare a opiniei publice încercata de reprezentantii PSD, la care se alatura unii reprezentanti ai PNL. „Se încearca, printr-o strategie de propaganda specifica anilor de început ai totalitarismului comunist românesc, sa se faca o legatura, ireala, ilegitima si absurda, între activitatea si discursul domnului senator Gheorghe Flutur si fascism”, se arata în comunicat.

Reamintim ca PSD Suceava l-a acuzat, miercuri, pe senatorul PD-L, Gheorghe Flutur, de tendinte de „reînviere a fascismului extrem”, aratând ca acesta a organizat, la Bucsoaia, o actiune în care „si-a asumat, fara echivoc, rolul de continuator al strajeriilor carliste” si cere conducerii PD-L sa se delimiteze de actiune.  


Intră acum și în grupul de